Foto: LETA

Rīgas rajona tiesa otrdien, 16.decembrī, izskatījusi administratīvā pārkāpuma lietu saistībā ar Ministru prezidentes Laimdotas Straujumas (V) aģitācijas noteikumu pārkāpšanu un nolēmums būs pieejams 29.decembrī, portālam “Delfi” pastāstīja tiesā.

Lieta otrdien tika izskatīta bez premjerministres klātbūtnes, jo valdības vadītāja patlaban atrodas darba vizītē Serbijā, portālam “Delfi” norādīja Straujumas pārstāve Laine Kučinska. Pirms lietas izskatīšanas premjere tiesā bija iesniegusi iesniegumu, lūdzot lietu skatīt bez viņas klātbūtnes.

Kā iepriekš ziņots, Straujuma Serbijā tiekas ar Ķīnas premjeru Li Kecjanu un Serbijas premjeru Aleksnadru Vučiču.

Jau ziņots, ka Valsts policija noformējusi administratīvā pārkāpuma protokolus Ministru prezidentei Laimdotai Straujumai (V) un Rīgas domes priekšsēdētājam Nilam Ušakovam (S) par aģitācijas kārtības pārkāpšanu.

Straujumai protokols noformēts par viņas izteikumiem vēlēšanu dienā.

Savukārt Ušakovam protokols noformēts, jo dienu pirms vēlēšanām viņš, pēc policijas domām, sociālajos tīklos ievietojis informāciju ar aicinājumu balsot par 11.sarakstu - partiju "Saskaņa". Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona tiesa lietu pret Ušakovu plānojusi skatīt 23.decembrī.

Administratīvo pārkāpumu kodekss par priekšvēlēšanu aģitācijas kārtības pārkāpšanu fiziskajām personām paredz brīdinājumu vai naudas sodu līdz 70 eiro, bet juridiskajām personām sodu līdz 1200 eiro. Likums paredz, ka vēlēšanu dienā un dienu pirms vēlēšanām ir aizliegta priekšvēlēšanu aģitācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!