Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes amatpersonas par nelegālo akcīzes preču glabāšanu aizturējušas vienu personu, kriminālprocesā atsavinot teju sešus miljonus nelegālo cigarešu bez Latvijas akcīzes markām, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes 3. biroja 1. nodaļas amatpersonas noskaidrojušas personu, kura uzglabā nelegālās cigaretes.

Izmeklēšanā policisti pagājušajā nedēļā, 17. aprīlī, aizturējuši 1957. gadā dzimušu vīrieti.

Sankcionētās kratīšanās kādā Rīgas mikrorajona rūpniecības teritorijas noliktavā un turpat novietotajos transportlīdzekļos policisti atraduši 5 980 000 cigarešu bez Latvijas akcīzes markām, kā arī trīs kravas automašīnas un kravas furgonu ar piekabi.

Policijai tapis zināms, ka vīrietis nelegālās cigaretes, visticamāk, bija plānojis vest uz ārzemēm.

Par tabakas izstrādājumu nelikumīgu uzglabāšanu lielā apmērā policijā sākts kriminālprocess. Krimināllikumā par šādu pārkāpumu paredzēts sods – brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem, īslaicīga brīvības atņemšana, piespiedu darbs vai naudas sods, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un probācijas uzraudzība uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!