Foto: Valsts policija
Kāds vīrietis novembra beigās izmantoja bezpajumtnieku, lai izkrāptu automašīnu no auto iznomātājiem, taču Ziemassvētkos policija viņu aizturēja, informēja Valsts policijas Rīgas reģionālās pārvaldes pārstāvis Toms Sadovskis.

1972.gadā dzimušais vīrietis piesolījis atlīdzību kādam bezpajumtniekam par automašīnas "Dodge" izīrēšanu uz vienu dienu no kāda autonomas uzņēmuma. Krāpnieks iedevis naudu bezpajumtniekam iemaksai, bet bezpajumtnieks uz sava vārda noslēdzis līgumu par auto nomu. Pēc līguma noslēgšanas bezpajumtnieks auto nodevis aizturētā vīrieša rīcībā.

Kad auto noteiktajā laikā netika atdots, uzņēmums vērsās policijā, un tika uzsākts kriminālprocess. 23. decembrī vīrieti aizturēja, bet automašīnas atrašanās vieta vēl nav noskaidrota. Krāpnieks ir apcietināts.

Apcietinātais jau agrāk ir tiesāts par dažādām krāpšanām. Policijai ir aizdomas, ka vīrietis ir pastrādājis arī citus noziedzīgumus, tāpēc lūdz atsaukties ikvienu, kam ir kāda informācija par attēlā redzamā vīrieša iespējamiem nodarījumiem, zvanot pa tālruņiem: 67086800, 67086821 vai 112.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!