Foto: LETA

Administratīvā rajona tiesa noraidīja kompānijas "Pirmais Baltijas kanāls" (PBK) prasību par telekanāla apraides atļaujas atjaunošanu, apstiprināja Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) priekšsēdētājs Ivars Āboliņš.

Viņš uzsver, ka PBK vairs neatgriezīsies Latvijas plašsaziņas apritē.

Iepriekš stājies spēkā NEPLP lēmums anulēt PBK izsniegto apraides atļauju programmai "PBK Latvija".

Padomes ieskatā, regulāra normatīvo aktu pārkāpšana, programmai izsniegtās apraides atļaujas darbības pamatnosacījumu būtiska neievērošana, kā arī valsts un sabiedrības veselību un drošību apdraudošas informācijas paušana nav savienojama ar elektronisko plašsaziņas līdzekļu darbības uzdevumu – informēt, izglītot un izklaidēt auditoriju, kā arī nav savienojama ar sekmīgu un tiesisku elektroniskā plašsaziņas līdzekļa darbību sabiedrības interesēs.

Apraides atļauja programmai "PBK Latvija" uz 10 gadiem tika izsniegta 2015. gada februārī.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, PBK 2020. gadā strādāja ar 4,319 miljonu eiro apgrozījumu, kas bija par 0,7% vairāk nekā gadu iepriekš, bet zaudējumi, salīdzinot ar iepriekšējā gada peļņu, veidoja 12 920 eiro.

PBK reģistrēts 2002. gada septembrī, un tā pamatkapitāls ir 49 980 eiro. Vienīgais īpašnieks ir SIA "Baltijas Mediju alianse", kas uz pusēm pieder Krievijas pilsonim Aleksejam Pļasunovam un Latvijas pilsonim Oļegam Solodovam.

"Baltijas Mediju aliansei" pieder vēl vairāki mediju uzņēmumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!