Kuldīgas novada pašvaldība vērsīsies Valsts policijā ar iesniegumu par zaudējumiem, kas nodarīti pašvaldībai, 1. janvāra vakarā pagaidām nenoskaidrotu iemeslu dēļ Kuldīgas Pilsētas laukumā nodegot Ziemassvētku eglei, portālu "Delfi" informēja pašvaldībā.

Pēc sākotnējām aplēsēm zaudējumi ir vairāk nekā 2500 eiro.

Tāpat pašvaldība norāda, ka šoreiz Kuldīgas Ziemassvētku rotājumi no vandālisma cietuši vairāk nekā citus gadus – estrādes parkā izdemolēti septiņi koki, ap kuriem bija izvietotas lampiņu virtenes, saplēstas lampiņu virtenes pieciem kokiem pie Kuldīgas Galvenās bibliotēkas.

Savukārt Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) iepriekš ziņoja, ka izrotātā egle aizdegusies, visticamāk, tieši elektroierīču īssavienojuma rezultātā.

Pilsētas laukumu rotāja septiņus metrus augsta egle, kas bija izrotāta ar "Ice Light" mirgojoša "lietus" lampiņu virtenēm, kā arī oranžas krāsas lampiņu virtenēm, desmit lielām spīdošām pārsliņām, kā arī ar 45 apgleznotām bumbām.

Foto: Ieva Benefelde

Pašvaldības uzdevumā SIA "Kuldīgas komunālie pakalpojumi" 1. janvārī cietušo egli Pilsētas laukumā ir demontējuši. Kuldīgas novada pašvaldības policija sniedz visu tās rīcībā esošo informāciju, lai Valsts policija varētu noskaidrot notikušā apstākļus un egles aizdegšanās iemeslu, norāda pašvaldībā.

Jau vēstīts, ka Jaunā gada pirmajā dienā bēdīgs skats pavēries Kuldīgā - tur ar atklātu liesmu nodegusi Ziemassvētku eglīte.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!