Foto: F64
Jauno gadu trīs no četriem uzņēmējas Ellas Ivanovas slepkavības lietā apsūdzētajiem sagaidīs cietumā, jo Rīgas Apgabaltiesa trešdien viņus atzina par vainīgiem izvirzītajās apsūdzībās un piesprieda bargus sodus, bet ceturto apsūdzēto – attaisnoja.

Nogalinātās vīru, uzņēmēju Igoru Ivanovu tiesa sodīja ar 13 gadu cietumsodu. Vitālijam Mamedovam cietumā būs jāpavada 11 gadi, bet Ludvigam Antonovam - 15 gadi. Bet Asifu Handžanovu tiesa attaisnoja.

Ivanovu notiesāja par uzkūdīšanu izdarīt slepkavību mantkārīgā nolūkā un slepkavības atbalstīšanu mantkārīgā nolūkā. Savukārt par dokumentu viltošanu un nepatiesas informācijas sniegšanu tiesa nogalinātās vīru attaisnoja.

Antonovu tiesa atzina par vainīgu slepkavībā mantkārīgā nolūkā un par neatļautu šaujamieroču iegādāšanos un glabāšanu. Savukārt Mamedovam būs jāizcieš sods par slepkavības mantkārīgā nolūkā atbalstīšanu. Visi apsūdzētie savu vainu noziegumos noliedza un arī pēdējā vārdā tiesai lūdza attaisnojošus spriedumus.

Visiem trim notiesātajiem tiesa nolēma konfiscēt mantu.

Handžanovu, kurš bija apsūdzēts slepkavības mantkārīgā nolūkā atbalstīšanā, tiesa attaisnoja, uzskatot, ka nav pietiekami daudz pierādījumu tam, ka viņš zinājis par noziedzīgo nodomu. Handžanovs bija vienīgais no apsūdzētajiem, kurš lietas izskatīšanas laikā nebija apcietināts. Trešdien tiesa atcēla viņam piemēroto drošības līdzekli - policijas uzraudzību.

Tiesa no notiesātajiem nolēma piedzīt 100 000 latu kompensāciju nogalinātās Ellas Ivanovas mātei.

Lai gan prokurore Ieva Paeglīte portālam "Delfi" norādīja, ka plašāk spriedumu komentēt varēs tikai pēc iepazīšanās ar tā pilno tekstu, viņa atzina - "ir prieks par padarīto darbu." Komentāros skopi bija arī apsūdzēto advokāti, kuri tiesas spriesto pirms pilna sprieduma teksta izlasīšanas nekomentēja.

Klausīties tiesas spriedumu pirmspēdējā šī gada dienā bija ieradušies arī apsūdzēto tuvinieki. Tiesas zāle bija tik pilna, ka daudziem pat neatradās vieta, kur apsēsties, novēroja portāls "Delfi". Apsūdzēto radinieki uzmanīgi klausījās tiesas teikto un pauda skumjas par bargajiem spriedumiem, sakot, ka tiesa notiesājusi nevainīgos.

Trešdien tiesa nolasīja saīsināto spriedumu, kuru pārsūdzēt varēs pēc pilna sprieduma teksta saņemšanas. Pilns sprieduma teksts gaidāms 14.janvārī.

Portāls "Delfi" jau rakstīja, ka Ivanovu, kurš apsūdzēts par uzkūdīšanu mantkārīgos nolūkos veikt savas sievas slepkavību un par citiem noziegumiem, prokurore Ieva Paeglīte lūdza sodīt ar 17 gadu cietumsodu, piemērojot viņam arī mantas konfiskāciju un policijas kontroli uz trim gadiem.

Antonovam tiesu debatēs prokurore lūdza piemērot 18 gadu cietumsodu ar mantas konfiskāciju un policijas kontroli uz trim gadiem. Mamedovam, kuru apsūdz par slepkavības mantkārīgā nolūkā organizēšanu un atbalstīšanu, prokuratūra lūdza 15 gadu cietumsodu ar mantas konfiskāciju un policijas kontroli uz trim gadiem, bet Handžanovam, kuru apsūdz slepkavības atbalstīšanā mantkārīgos nolūkos, prokuratūra lūdza piemērot 13 gadu cietumsodu ar policijas kontroli uz trim gadiem.

Ellu Ivanovu viņas mājas pagalmā Rīgas rajona Garkalnes pagasta Priedkalnē nošāva 2008.gada 7.janvārī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!