Foto: Shutterstock
Naktī uz trešdienu notikusi ielaušanās ūdeļu fermā "Baltic Devon Mink" Iecavas novadā. Ļaundari atvēruši 400 būrus, no kuriem izbēgušas aptuveni 100 ūdeles, portālu "Delfi" informēja uzņēmumā.

Lielākā daļa izbēgušo ūdeļu jau ir atrastas. Uzņēmuma valdes loceklis un direktors Leifs Mogensens skaidrojis, ka būros atradušās ūdeļu mammas ar mazuļiem. Daudzas bijušas gaidībās. "Lai arī mammas tiek noķertas, tās ir emocionāli ļoti satrauktas un nespēj barot mazuļus, līdz ar ko mazuļi tiek izvietoti inkubatorā, kur par tiem rūpējas vetārsts," klāstījis Mogensens.

Uzņēmuma sniegtā informācija liecina, ka fermas kopējā teritorija ar ražošanas ēkām aizņem vairāk nekā 17 hektārus. 2. maijā ap pulksten 23 fermas tālākajā stūrī nostrādājusi signalizācija. Kamēr apsardzes vienība devusies apsekot lokāciju, audzētavas otrā pusē atvērti būri. Uzņēmums pieļauj, ka notikumā iesaistītas vairākas personas, kuras pārlēkušas pāri sētai un iekļuvušas teritorijā.

Saistībā ar notikušo uzņēmums vērsusies Valsts policijā.

Jau vēstīts, ka naktī uz 29. aprīli līdzīga ielaušanās notikusi kažokzvēru audzētavā "Gauja AB". Arī šajā gadījumā ļaundari bija atvēruši dzīvnieku būrus, no kuriem izbēgušas ūdeles un būros palikušie mazuļi gājuši bojā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!