Valsts policija ceturtdien aizturējusi arī otru izstādes "Maidana cilvēki" izpostītāju, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

Policija 24 gadus veco vīrieti aizturējusi neilgi pirms pusdienlaika Pārdaugavā. Jaunieti policistiem izdevies izskaitļot un pārtvert brīdī, kad viņš kāpis kādā mikroautobusā, ar kuru paredzējis doties uz Lielbritāniju.

Tā kā jaunietis vēlējies pamest valsti, izmeklētāji lūgs tiesu viņam piemērot apcietinājumu, savukārt pirmajam aizturētajam patlaban kā drošības līdzeklis piemērota policijas uzraudzība.

Pašreiz likumsargi skaidro abu vīriešu motīvus izstādes demolēšanai.

Jau ziņots, ka naktī uz trešdienu, 7. oktobri, policija par izstādes izpostīšanu aizturējusi kādu 22 gadus vecu vīrieti viņa dzīvesvietā Pārdaugavā.

Ceturtdien aizdomās par izstādes sabojāšanu turētajam jaunietim lūgts kā drošības līdzekli piemērot apcietinājumu, taču tiesa lūgumu noraidīja. Jaunietis pēc tiesas sēdes netika atbrīvots, bet gan aizvests uz policijas iecirkni, lai piemērotu ar brīvības atņemšanu nesaistītu drošības līdzekli.

"Delfi" jau rakstīja, ka Rīgā, iepretim Ministru kabinetam, novietoto izstādi "Maidana cilvēki" divi vīrieši sabojājuši 5. oktobra vakarā. Policijā par šo faktu sāka kriminālprocesu pēc Krimināllikuma 231. panta par huligānismu.

Par to var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem, īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!