Foto: PantherMedia/Scanpix

Septembra sākumā Cēsu kriminālpolicija aizdomās par vairāku zādzību izdarīšanu dažādās vietās Vidzemes reģionā aizturējusi trīs personas, kas uzdarbojušās teju visā Vidzemes reģiona pārvaldes pārraugāmajā teritorijā, zogot no bākām degvielu, instrumentus, dārza tehniku, elektropreces, vadus, gāzes balonus un citas materiāli vērtīgas lietas.

Aizdomās turamie darbojušies visai primitīvi - zaguši mantas, piekļūšanai kurām nebija jāvelta lielas pūles un kam ir kaut kāda materiālā vērtība, lai tās tālāk varētu realizēt, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

Vīrieši "viesojušies" viensētās, jaunbūvēs, kur regulāri neuzturas saimnieki, teritorijās bez īpašas apsardzes, mazos veikalos bez ierīkotām drošības sistēmām, saimniecības ēkās.

Aizturētie 1966.gadā, 1968.gadā un 1988.gadā dzimušie vīrieši jau iepriekš nonākuši policijas redzeslokā par līdzīgiem likumpārkāpumiem.

Šobrīd izmeklēšanas laikā noskaidrots, ka zādzības veiktas Cēsu, Valmieras, Valkas, Madonas un Alūksnes apkārtnēs, taču pastāv iespēja, ka zādzības veiktas arī citviet Vidzemē, tādēļ šīs lietas ietvaros sadarbojas visu reģiona iecirkņu kriminālpolicijas darbinieki.

Izmeklēšanas ietvaros jau veiktas vairākas kratīšanas, kuru laikā atrasta virkne zagto mantu, kas tiks atdotas īpašniekiem.

1966.gadā dzimušais vīrietis un 1968.gadā dzimušais vīrietis šobrīd atrodas apcietinājumā, savukārt 1988.gadā dzimušajam vīrietim piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Policija turpina izmeklēšanu, lai noskaidrotu vīriešu saistību ar vēl citiem noziedzīgiem nodarījumiem, kā arī vietas, kur zagtās mantas realizētas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!