Foto: DELFI
Policijai Rīgā izdevies notvert kādu rūdītu laupītāju, kuram neveiksmīgi beidzies mēģinājums atņemt kādai sievietei zelta ķēdīti, ko viņa nēsājusi ap kaklu. Garnadzis meties bēgt pēc tam, kad vērtslietas īpašniece pretojusies mēģinājumam to viņai atņemt un ķēdīte ieslīdējusi sievietes drēbēs.

Kā portālam "Delfi" pastāstīja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Preses un sabiedrisko attiecību sektora Vecākā speciāliste Daiga Kondrāte, notikumi risinājušies 1.augustā Rīgā, M.Keldiša ielā. Sieviete pēc uzbrukuma par to ziņojusi policijai un raksturojusi nepazīstamo uzbrucēju.

Pārmeklējot laupīšanas vietas apkārtni, policisti pamanījuši iespējamo vainīgo un viņu aizturējuši. Iecirknī noskaidrots, ka vīrietis dzimis 1981.gadā un jau agrāk bijis sodīts par dažādiem likumpārkāpumiem. Par notikušo sākts kriminālprocess.

Savukārt, jūlija pēdējā nedēļas nogalē vienā no Siguldas parkiem kādam vīrietim uzbrucis svešinieks un, pielietojot fizisku spēku, nolaupījis viņam naudu un mobilo tālruni. Policijas darbinieki notikušo izmeklējuši, tostarp aptaujājuši aculieciniekus, un 31.jūlijā aizturējuši 1982.gadā dzimušu vīrieti aizdomās par laupīšanu.

Arī šis aizturētais agrāk sodīts par līdzīgām laupīšanām, kā arī par zādzībām. Siguldas policijas iecirknī saņemti vēl divi iesniegumi par zādzībām, ko viņš varētu būt pastrādājis. Tiesa šim vīrietim piemērojusi drošības līdzekli - apcietinājumu un krimināllietā turpinās izmeklēšana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!