Aizvadītās nedēļas svētdienā likumsargi notvēruši kādu iereibušu sienu apķēpātāju, un aicina atsaukties ēku īpašniekus, kuru nami apzīmēti ar uzrakstu "elder", informē Rīgas pašvaldības policija (RPP).

RPP videonovērošanas centra darbinieki caur kameras aci pagājušās svētdienas rītā ap pulksten 5 pamanīja kādu jaunu vīrieti apzīmējam Akmens tilta margas un blakus esošā tuneļa sienas.

Policisti, sekojot videonovērošanas centra darbinieku norādēm, jauno vīrieti uzmeklēja. Sākotnēji 22 gadus vecais puisis noliedza saistību ar apķēpātajiem objektiem, taču vēlāk atzinās ķēpājumu radīšanā.

Pārrunu laikā no pārkāpēja sajusta spēcīga alkoholam smaka, tādēļ vīrietis aizturēts un nogādāts dežūrdaļā, kur veikta alkohola koncentrācijas pārbaude izelpā. Testa laikā noskaidrots, ka viņš ir 2,2 promiļu reibumā.

Pārkāpējam noformēts administratīvā pārkāpuma protokols par atrašanos alkohola reibumā, cieņu aizskarošā stāvoklī un piemērots naudas sods 30 eiro apmērā.

Savukārt izmeklēšana par sienu apķēpāšanu turpinās, jo tiek apzinātas citas vietas ar tādiem pašiem ķēpājumiem, tādēļ Rīgas pašvaldības policija aicina atsaukties ikvienu ēkas īpašnieku, kuram uz sienām uzradušies ķēpājumi ar uzrakstu "ELDER", rakstot e-pastu uz rpp.crp@riga.lv

Likums paredz, ka par šādu pārkāpumu var ne tikai piemērot sodu, bet arī blakus celt cilvilprasību par zaudējumu atlīdzību vai uzlikt par pienākumu atjaunot iepriekšējo krāsojumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!