Pagājušajā nedēļā pie Bārtas upes noķerti šogad pirmie elektrozvejnieki, informēja akcijas "Lašiem būt" koordinators Ilmārs Pētersons. Liepājas reģionālās vides pārvaldes inspektori, kopā ar sabiedriskajiem akcijas dalībniekiem pārbaudot Bārtas upi, netālu no AS "Liepājas metalurgs" atpūtas bāzes upē pamanījuši divus vīrus, kuri laivā cilājuši elektrozvejas ķeseli.
Maluzvejnieki iemukuši šķūnī un aizbarikādējušies. Tādēļ nācies izsaukt policiju un saņemt rūpnīcas atļauju ieņemt šķūni. Tajā atrasti divi elektroaparāti, no kuriem viens bijis tikko lietots.

Daļu elektrozvejas piederumu bēgļi pametuši krastā, kad aizmukuši. Atpūtas bāzes tuvumā no upes izņemti pieci, bet šķūnī atrasti vēl septiņi tīkli. Noskaidrots, ka maluzvejnieki bijuši bāzes komandants Artūrs Grīgers un citas bāzes sargs Nikolajs Pavļenko.

Vēl kādā naktī no Užavas upes izņemti septiņi lašu tīkli, bet pie Rīvas aizturēti nēģu ķērāji ar lietiskajiem pierādījumiem.

Jau ziņots, ka akcija "Lašiem būt" tiek rīkota tāpēc, ka pasaulē savvaļas lašu skaits katastrofāli samazinās. Mākslīgi zivjaudzētavās audzētie laši ir lielāki un spēcīgāki, tie pārņem nārsta vietas, neļaujot dabā augušajiem lašiem iznārstot. Daudzas valstis jau ir spiestas pirkt dabīgo lašu ikrus un mazuļus citur, lai paglābtu tos no izzušanas.

No 1.oktobra līdz 30.novembrim aizliegta arī spiningošana un mušiņmakšķerēšana Daugavā līdz Rīgas hidroelektrostacijai, Amatā, Braslā, Gaujā, Raunā, Salacā, Abavā, Ventā, Aģē, Bārtā, Durbē, Inčupē, Irbē, Pēterupē, Rojā, Sakā, Svētupē, Tebrā, Užavā un Vitrupē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!