Foto: Valsts policija
Zemgales reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja darbinieki, strādājot pastiprināti nelegālo un psihotropo vielu aprites jomā, šī gada martā aizturējuši vairākas personas un uzsākuši vairākus kriminālprocesus.

Par narkotisko un psihotropo vielu neatļautu glabāšanu realizācijas nolūkā, 1.martā Jelgavā aizturēja 1998. gadā dzimušu vīrieti, kuram atsavināja vairāk kā 2 gramus aizliegto sevišķi bīstamo narkotisko vielu - izžāvētu kanabisu (marihuānu).

Par nelegālo narkotisko un psihotropo vielu glabāšanu un pārvadāšanu realizācijas nolūkā Jelgavas novadā, 6. martā policisti aizturēja divus vīriešus. 1980. gadā dzimušajam vīrietim aizturēšanas laikā Jelgavā atsavināja iepakojumu ar zaļganbrūnas krāsas augu valsts izcelsmes vielu - 2 gramus marihuānas, savukārt 1998. gadā dzimušajam vīrietim - 3 gramus marihuānas.

Par nelegālo narkotisko un psihotropo vielu glabāšanu, pārvadāšanu realizācijas nolūkā, 21. martā aizturēja 1986. gadā dzimušu vīrieti, kurš pārvietojās ar automašīnu Ozolnieku novadā. Veicot automašīnas pārbaudi un sankcionētu kratīšanu vīrieša dzīvesvietā, likumsargi izņēma plastmasas pudeli ar brūnas krāsas šķidrumu, kas iespējams satur narkotisko/psihotropo vielu - nātrija oksibuterātu un 7 alprozolama tabletes.

Savukārt 22. martā Jelgavā policisti aizturēja 1982. gadā dzimušu vīrieti, kurš nodarbojās ar neatļautu narkotiskās vielas – kokaīna iegādāšanos, glabāšanu un pārvadāšanu realizācijas nolūkā. Vīrietim atsavināja 3 polimēra iepakojumus ar gaišas krāsas pulverveida vielu – kokaīnu. Savukārt 26. martā 1993. gadā dzimušajam vīrietim atsavināja 4 gramus amfetamīna, bet 27. martā 1981.gadā dzimušajam vīrietim 2 gramus heroīna.

Visas izņemtās narkotiskās vielas nosūtītas ekspertīzei. Policija turpina aktīvi strādāt nelegālo narkotisko un psihotropo vielu aprites apkarošanas jomā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!