Foto: AP/Scanpix

Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldei (ENAP) izdevies atklāt kādas organizētas grupas nelikumīgās darbības ar nekustamajiem īpašumiem -, viltojot dokumentus, krāpnieki ieguva īpašumtiesības uz vairākiem aptuveni 200 000 latu vērtiem dzīvokļiem Rīgā, un pēc tam tos pārdeva tālāk, portālu “Delfi” informēja Valsts policijas preses pārstāve Sintija Virse.

Noskaidrots, ka grupā darbojās deviņi cilvēki, bet galvenais organizators bija kāds 1986.gadā dzimis vīrietis, kurš jau vairākkārt nonācis policijas redzeslokā par līdzīgiem likumpārkāpumiem.

Pirmstiesas izmeklēšanas laikā policija noskaidrojusi, ka, viltojot dokumentus, personas ieguvušas īpašuma tiesības uz vairākiem dzīvokļiem, kas bija valstij piekritīga bezsaimnieka manta, kā arī mirušu privātpersonu dzīvokļiem.

Vēlāk, izmantojot šos viltotos dokumentus, īpašumi tika pārdoti par salīdzinoši nelielām summām, kopumā iegūstot 37 662 latus.

Noskaidrots, ka krāpnieki šādā ceļā bija plānojuši pārdot vēl vairākus nekustamos īpašumus, kuru aptuvenā vērtība kopā pārsniedz 140 000 latu.

Kriminālprocess, kurā grupa tiek turēta aizdomās par desmit noziedzīgu nodarījumu epizodēm, šā gada 1.martā nosūtīts Rīgas apgabaltiesas prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai pēc vairākiem likuma pantiem, kas kā sodu paredz brīvības atņemšanu uz laiku no diviem līdz desmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!