Ogrē piektdien pēcpusdienā divi vīrieši, piedraudot ar šaujamieroci, vietējās "Hansabankas" filiāles darbiniekiem atņēmuši 4200 latu un no notikuma vietas aizbēguši, braucot ar motociklu.
Šobrīd noziedznieki jau aizturēti, turklāt viens no viņiem apšaudē ar policistiem ievainots plecā, aģentūru BNS informēja Ogres rajona policijas pārvaldes priekšnieks Guntars Marķitāns.

Viņš pastāstīja, ka policija operatīvi reaģējusi uz bankas trauksmes signālu un pēc kāda laika aizturējusi noziedzniekus, kuri bēgšanai izmantojuši acīmredzami iepriekš izplānotu maršrutu, līkumojot pa pilsētas ielām un pa gājēju tiltiņu, pa kuru nav iespējams braukt ar automašīnu. Policijas darbiniekiem bēgļus izdevies panākt.

Aizturēšanas laikā viens no noziedzniekiem nomērķējis likumsargu virzienā un mēģinājis šaut, taču bises patrona laimīgas sagadīšanās dēļ nav sprāgusi. Savukārt viens no likumsargiem aizstāvoties no dienesta pistoles izšāvis bēgļa virzienā un ievainojis viņu plecā. Ievainotais šobrīd atrodas slimnīcā, un mediķi viņu operē, otrs noziedznieks ievietots īslaicīgās aizturēšanas izolatorā. Pie noziedzniekiem atrasta un atsavināta arī bankā nozagtā nauda.

Abi apmēram 30 gadus vecie aizturētie ir vietējie iedzīvotāji.

"Hansabankas" sabiedrisko attiecību vadītājs Artūrs Eglītis aģentūru BNS informēja, ka mēģinājums bankas filiālē Ogrē, Brīvības ielā 11, nolaupīt 4200 latu notika ap plkst.13.30. Neviens bankas klients un darbinieks incidentā nav cietis, un "Hansabankas" klientiem nav radīti nekādi zaudējumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!