Foto: stock.xchng

Policija izdevies aizturēt aizdomās par sevišķi smaga noziedzīga nodarījuma izdarīšanu Daugavpilī turamo 1985.gadā dzimušo Vladislavu Stepanovu, informēja Valsts policijas (VP) Latgales reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Ksenija Belova.

Stepanovs aizturēts ceturtdien, 4.janvāra, vakarā Ogrē sadarbībā ar VP Galvenā kriminālpolicijas pārvaldes un pretterorisma vienības "Omega" darbiniekiem.

Patlaban notiek aizturētās personas pratināšana. Plašāka informācija par rīcības motīviem pagaidām netiek izpausta. Tiek lemts arī jautājums par drošības līdzekļa piemērošanu aizdomās turamajam.

Jau ziņots, ka 3.janvārī Daugavpilī, Cietokšņa ielā sabiedriskā transporta pieturā tika sadurts un no gūtajiem miesas bojājumiem notikuma vietā mira kāds 1984.gadā dzimis vīrietis. Pēc policijas rīcībā esošās informācijas, starp diviem, iespējams, agrāk pazīstamiem vīriešiem bija izcēlies konflikts, kura rezultātā viens no vīriešiem ar nazi sadūris otru.

Konflikts neesot bijis ilgstošs un acīmredzams, līdz ar to arī pamanīt to un novērst kārtībsargiem nav bijis iespēju.

Saistībā ar notikušo ierosināts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 116.panta - par citas personas tīšu prettiesisku nonāvēšanu -, notiek izmeklēšana. Par šādu likumpārkāpumu vainīgās personas soda ar mūža ieslodzījumu vai brīvības atņemšana uz laiku no pieciem līdz 20 gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!