Foto: Shutterstock
Ogres novada pašvaldības aģentūras "Ogres namsaimnieks" krāpšanas lietā starp aizturētajiem varētu būt aģentūras vadītājs Aigars Briedis un Inženiertīklu pārvaldes vadītājs Vjačeslavs Paramonovs, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

LETA neizdevās sazināties ar Paramonovu, jo viņam ir izslēgts telefons.

Jau ziņots, ka Valsts policijas (VP) Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvalde aizdomās par Ogres novada pašvaldības aģentūrai "Ogres namsaimnieks" piederošu naudas līdzekļu izkrāpšanu 90 961 eiro apmērā aizturējusi 11 personas, tajā skaitā arī trīs vadoša līmeņa pašvaldības uzņēmuma darbiniekus, informēja VP.

Sadarbībā ar Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanas dienestu policija ieguva informāciju par iespējamu naudas izkrāpšanu pašvaldības uzņēmumā. Veicot izmeklēšanas darbības, policija noskaidroja, ka, visticamāk, izkrāptie naudas līdzekļi tiek legalizēti, tos pārskaitot uz trešo personu bankas kontiem.

Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes darbinieki veica 15 kratīšanas vairākās adresēs Rīgas reģionā, kuru laikā izdevās iegūt vairākus priekšmetus ar iespējamu pierādījumu nozīmi – dažādus dokumentus, informācijas datu nesējus, zīmogus, skaidras naudas līdzekļus, kā arī divus ieročus.

Aizturēšanas laikā divas personas centās iznīcināt kādu datu informācijas nesēju, kā arī daļēji izdzēsa informāciju no datora. Lai atgūtu šo informāciju, tika piesaistīts Kriminālistikas pārvaldes eksperts, kurš šo informāciju atguva.

Minētās izmeklēšanas laikā otrdien policija kopumā aizturējusi 11 personas, no kurām trīs ir pašvaldības uzņēmuma vadoša līmeņa darbinieki. Aizdomās par noziedzīgo nodarījumu vakar trīs no aizdomās turētajām personām – 1979., 1974. un 1978. gadā dzimušiem vīriešiem tika piemērots drošības līdzeklis apcietinājums. Pārējām astoņām personām pašlaik piemērots statuss – persona pret kuru sākts kriminālprocess.

Policijā sākts kriminālprocess par krāpšanu, ja tā izdarīta lielā apmērā vai, ja to izdarījusi organizēta grupa. Tāpat sākts kriminālprocess par noziedzīgi iegūtu finanšu līdzekļu legalizēšanu lielā apmērā vai, ja to izdarījusi organizēta grupa.

Ogres novada pašvaldības aģentūrā "Ogres namsaimnieks" minēto informāciju nekomentēja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!