Foto: Valsts policija
Otrdien, 10. oktobrī, Ogres novadā kāds potenciālais darba ņēmējs ieradies uz darba pārrunām alkohola reibumā. Pēc darba devēja lūguma ierasties uz pārrunām citreiz un skadrā prātā vīrietis nozadzis priekšniekam automašīnu, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

10. oktobrī Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Ogres iecirknis saņēmis informācija par zagtu automašīnu. Par šo notikumu ziņojis transportlīdzekļa īpašnieks.

Likumsargi noskaidrojuši, ka tās dienas rītā kāds vīrietis nācis pieteikties darbā. Potenciālais darbinieks uz pārrunām ieradies alkohola reibumā, tāpēc darba devējs palūdzis ierasties citreiz.

Tā vietā, lai mierīgi dotos projām, vīrietis pamanījis netālu stāvošo automašīnu, iekļuvis tajā, iedarbinājis un aizbraucis. Nozagtā mašīna piederējusi darba devējam.

Izvērtējot saņemto informāciju, likumsargi transportlīdzekli izsludinājuši meklēšanā. Tās pašas dienas vakarpusē Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Bauskas iecirkņa policisti uz autoceļa Ķekava – Skaistkalne ieraudzījuši iedarbinātu stāvošu automobili. Tajā sēdējis vīrietis, kurš acīmredzami atradies alkohola reibumā.

Vīrietim alkohola koncentrācijas pārbaude izelpā uzrādījusi 1,73 promiļu reibumu. Pārbaudot automašīnas valsts reģistrācijas numuru, policisti noskaidrojuši, ka tā ir meklēšanā un nekavējoties par to paziņojuši Ogres iecirkņa likumsargiem.

Policisti aizturējuši 1978. gadā dzimušo vīrieti, kurš iepriekš vairākas reizes nonācis policijas redzeslokā par zādzībām un transportlīdzekļa vadīšanu alkohola reibumā.

Saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 175. panta 1. daļas – par svešas kustamas mantas zādzību. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Aizturētais vīrietis atrodas izolatorā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!