Foto: LETA
Desmit gadus pēc Ogres novada pašvaldības aģentūras "Mālkalne" Ēku un teritoriju apkopes iecirkņa vadītājas Regīnas Veņģes slepkavības lieta, kurā par šo noziedzīgā nodarījuma atbalstīšanu apsūdzēta kāda sieviete, nodota tiesai.

Neminot personu vārdus, Ģenerālprokuratūrā portālu "Delfi" informēja, ka Ogres rajona prokuratūras prokurore tiesai nodevusi krimināllietu, kurā pie kriminālatbildības saukta sieviete par slepkavības atbalstīšanu 2009. gadā. Noziedzīgais nodarījums atklāts 2017. gadā, kad otrs no slepkavības izdarītājiem zvanījis Valsts policijai.

2009. gada 30. augustā nežēlīgi tika noslepkavota Ogres novada pašvaldības aģentūras "Mālkalne" darbiniece. 2017. gadā Valsts policijai zvanīja un uz iespējamajiem slepkavības izdarītājiem norādīja kāda persona, kas pēc tam izdarīja pašnāvību.

Pirmstiesas izmeklēšanā noskaidrots, ka zvanītājs un viņa norādītā persona abi kopā noslepkavoja savu toreizējo priekšnieci. Viņi esot ieradušies pie cietušās, vīrietis vairākas reizes viņu sadūris, kā arī iesitis ar āmuru pa galvu. Cietusī mira notikuma vietā.

Persona apsūdzēta pēc Krimināllikuma 20. panta 4. daļas un Krimināllikuma 116. panta (Krimināllikuma redakcija, kas bija spēkā līdz 2011. gada 1. oktobrim). Šajā redakcijā par citas personas tīšu prettiesisku nonāvēšanu sods paredzēts - brīvības atņemšana uz laiku no pieciem līdz 15 gadiem un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Lieta nodota izskatīšanai Zemgales rajona tiesai Ogrē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!