Foto: Shutterstock
Zemgales tiesas apgabala prokuratūras prokurors augusta beigās tiesai nodevis krimināllietu par svešas mantas iegūšanu, izmantojot cietušā uzticēšanos un krāpšanu lielā apmērā, portāls “Delfi” uzzināja prokuratūrā.

Kā norādīts lēmumā par krimināllietas nodošanu tiesai, fiziska persona, kura darbojās kā attiecīgas sabiedrības ar ierobežotu atbildību, kuras nosaukums netiek atklāts, valdes loceklis, iesniedza iesniegumu Ekonomikas ministrijā par tiesību piešķiršanu pārdot koģenerācijas procesā saražoto elektroenerģiju obligātā iepirkuma ietvaros, par kuru ministrijā pieņēma apstiprinošu lēmumu.

Tika noslēgts līgums par elektroenerģijas iepirkumu, kura noteikumus apsūdzētais pārkāpa attiecībā uz to, ka iepērk tikai koģenerācijā saražotās elektroenerģijas pārpalikumu.

Laika posmā no 2013. līdz 2019. gadam apsūdzētais izkrāpis vairāk nekā 2 544 781 eiro.

Apsūdzētais saukts pie kriminālatbildības pēc Krimināllikuma 177. panta trešās daļas.

Likums par krāpšanu, ja tā izdarīta lielā apmērā vai ja to izdarījusi organizēta grupa, kā sodu paredz piemērot brīvības atņemšanu uz laiku no diviem līdz 10 gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Prokurors tiesai nodevis arī procesu par piespiedu ietekmēšanas līdzekļu piemērošanu juridiskajai personai.

Lieta nodota izskatīšanai Zemgales rajona tiesai.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!