Valsts robežsardze sadarbībā ar Valsts vides dienesta Jūras un iekšējo ūdeņu pārvaldes amatpersonām visas Latvijas teritorijā aizvadītā mēneša laikā izņēmuši 69 nelikumīgus tīklus 4 262 metru kopgarumā, informēja robežsardzes Preses un sabiedrisko attiecību dienests.
Oktobrī robežsardzes Ventspils pārvaldes robežsargi, izmantojot Valsts robežsardzes kuģus, kuterus un laivas akcijas “Lašiem būt” ietvaros sadarbībā ar Valsts vides dienesta Jūras un iekšējo ūdeņu pārvaldes amatpersonām veica patrulēšanu Rīgas brīvostas akvatorijā, Buļļupē, Ventspils brīvostas akvatorijā un Ventā (līdz Vārvei), kā arī Latvijas teritoriālajos ūdeņos. Kopējo operāciju laikā izņemti 44 nelikumīgi zvejas tīkli, ar kopējo garumu 3 840 metri, un konstatēti 21 zvejas rīks, kuru izmērs pārsniedz licencēs norādīto.

Robežsardzes Liepājas pārvaldes Pāvilostas robežkontroles punkta robežsargi regulāri aizvadītās nedēļas laikā Sakas, Tebras un Durbes upes apsekošanu. Reidu laikā robežsargi izņēma 18 tīklus, kuru kopgarums 222 metri. Tīkli nodoti Jūras iekšējo ūdeņu pārvaldes Liepājas iekšējo ūdeņu kontroles sektora darbiniekiem.

16.oktobrī Liepājas pārvaldes Pāvilostas robežkontroles punkta robežsargi par zveju ar nelikumīgiem tīkliem aizturēja trīs Latvijas nepilsoņus. Pie aizturētajām personām tika atrasti trīs tīkli, kuru kopgarums 60 metri. Personām tika sastādīti administratīvās aizturēšanas protokoli un tās kopā ar izņemtajiem tīkliem tika nodotas Jūras un iekšējo ūdeņu pārvaldes Liepājas iekšējo ūdeņu kontroles sektora amatpersonām.

Akcijā aktīvi iesaistās arī Valsts robežsardzes Valmieras pārvaldes robežsargi, kas sadarbībā policijas un Vides aizsardzības dienesta un Jūras un iekšējo ūdeņu pārvaldes Valmieras kontroles sektora amatpersonām, regulāri apsekoja Salacas upi no Staiceles līdz Salacgrīvai, Raunu un Gauju.

Akcijas laikā robežsargi un sadarbības dienestu amatpersonas aizturēja četras personas, no kurām vienu par nelikumīgu makšķerēšanu, vienu par nelikumīgu zvejas rīku transportēšanu pie upes un divas personas par zveju ar nelikumīgiem tīkliem, kā arī izņēma divas gumijas laivas, divus spiningus un septiņi nelikumīgus zvejas tīklus ar kopējo garumu 200 metri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!