Šonakt Olainē pagaidām nenoskaidrotos apstākļos izcēlies ugunsgrēks SIA "Antares Transports" piederošajā angārā. Kā informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) preses sekretāre Solveiga Smiltene, nodedzis 600 kvadrātmetrus plašais angārs, trīs nelielas koka ēkas un septiņas automašīnas.
Smiltene pastāstīja, ka ugunsgrēku plkst.3.34 no biroja loga pamanīja Olaines ugunsdzēsības posteņa dispečere, kura nekavējoties uz notikuma vietu nosūtīja vietējās ugunsdzēsēju vienības.

Plkst.4.11 tika izsludināts paaugstināta ranga ugunsgrēks, jo degošajā angārā atradās kopumā 14 automašīnas, turklāt tuvākā ūdens ņemšanas vieta ir 900 metru attālumā, tādēļ dzēšanai nepieciešamo ūdeni nācies pievest ar autocisternām. Ugunsgrēka likvidēšanā tika iesaistītas brigādes arī no Rīgas un Jelgavas. Plkst.4.33 ugunsdzēsējiem izdevies lokalizēt uguns izplatību, taču intensīva degšana turpinājās. Pilnībā ugunsgrēks likvidēts plkst.7.46.

Pēc liesmu apslāpēšanas notikuma vietā darbu sākuši VUGD un Kriminālpolicijas eksperti, lai noskaidrotu ugunsgrēka izcelšanās iemeslus un to, kāpēc ugunsgrēks pamanīts novēloti. Angāru apsargāja sargs, taču viņš nebija laicīgi izsaucis ugunsdzēsējus. Kopumā ugunsgrēka dzēšanā bija iesaistītas trīs autocisternas un pacēlājs no Rīgas, divas autocisternas no Olaines un viena paaugstinātas ietilpības autocisterna no Jelgavas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!