Medicīnas aprūpes un darbspējas kvalitātes kontroles inspekcija (MADEKKI) materiālus par Stradiņa slimnīcā operācijas novilcināšanas dēļ mirušo pacienti pirmdien nodevusi prokuratūras rīcībā.
MADEKKI direktore Rūta Bļodniece pastāstīja, ka tiesībsargājošajām instancēm nodota 37 gadu vecumā mirušās sievietes slimības vēsture, tuvinieku iesniegumi, ārstu paskaidrojumi, kā ari pašas inspekcijas slēdziens.

Pirmdien inspekcijā arī notikusi ekspertu un mirušo pacienti ārstējošo ārstu sanāksme, kurā mediķi gan mutiski, gan arī rakstiski snieguši paskaidrojumus par iemesliem, kāpēc pacientei novilcināta operācija. Paskaidrojumu saturu Bļodniece nevēlējās atklāt.

Uz paskaidrojumu sniegšanu nav ieradies tikai viens no uzaicinātajiem P.Stradiņa slimnīcas 22. nodaļas ārstiem. "Profesors Apsiks lūdza paskaidrojumu sniegšanu pārcelt par trim nedēļām, taču tā kā viņš savu lūgumu nebija argumentējis, mēs to noraidījām," teica Bļodniece.

"Neredzu iemeslu, kādēļ mēs dokumentu nodošanu prokuratūrai novilcinātu vēl par trijām nedēļām, tādēļ medicīnisko atzinumu nosūtījām jau šodien. Operējošais ārsts savu paskaidrojumu varēs sniegt šajā iestādē," viņa piemetināja.

Jāatgādina, ka Paula Stradiņa klīniskajā universitātes slimnīcā nepamatotas operācijas novilcināšanas dēļ mirusi 37 gadus veca sieviete. Pacientes tuvinieki MADEKKI sūdzējušies, ka Stradiņa slimnīcas ārsti no tuviniekiem pieprasījuši atlīdzību 500 latu apjomā par operācijas veikšanu un, kamēr radinieki meklēja nepieciešamo naudu, mediķi slimnieci nav operējuši. Pacientes stāvoklis šajā laikā krasi pasliktinājies, un viņa mirusi.

Par kukuļa prasīšanu Stradiņa slimnīcā sūdzējās arī pensionārs Vilnis Birziņš un Madonas iedzīvotājs Andris Bērziņš. Par līdzīgiem gadījumiem pacienti vai viņu piederīgie var ziņot MADEKKI, F.Sadovņikova ielā 20, Rīgā, LV- 1003 vai pa tālruni 7144966.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!