Foto: VID

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas policijas pārvalde 18.jūnijā prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai nosūtījusi kriminālprocesu pret trijām personām par cigarešu kontrabandu lielā apmērā organizētā grupā, portālu "Delfi" informēja VID.

Cigarešu kontrabandu VID izdevies atklāt 2013. gada septembrī Rīgā.VID darbinieki 2013. gada 27. septembrī pārbaudījuši kāda autopārvadājumu uzņēmuma piederošo teritoriju saistībā ar operatīvo informāciju par cigarešu kontrabandas regulāru organizēšanu.

Pārbaudē uzņēmuma automašīnu stāvvietā vienā no kravas automašīnām "Scania", zāģmateriālu kravā, dienesta darbinieki atklāja koka dēļos īpaši izveidotas slēptuves. Tajās bija rūpīgi noslēptas 1 845 800 "Minsk 5 Super Slim" cigaretes un 880 600 "NZ Gold" cigaretes ar Baltkrievijas akcīzes nodokļa markām.

Par konstatēto pārkāpumu tajā pašā dienā VID ierosināja kriminālprocesu pēc Krimināllikuma 190. panta 3.daļas - par kontrabandu, ja to izdarījusi organizēta grupa vai tā izdarīta lielā apmērā. Par to var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku no diviem līdz 11 gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās, atņemot tiesības uz noteiktu vai visu veidu komercdarbību vai uz noteiktu nodarbošanos vai tiesības ieņemt noteiktu amatu uz laiku līdz pieciem gadiem.

Kriminālprocesā par aizdomās turētām VID atzina trīs personas. Kriminālprocesā likumsargi veica arī trīs kratīšanas aizdomās turēto dzīvesvietās un automašīnā.

Izņemtās 2 726 400 cigaretes tika nodotas Nodrošinājuma valsts aģentūrai.

VID norāda, ka kriminālprocesā savākts pietiekams pierādījumu kopums, tāpēc pagājušā nedēļā, 18. jūnijā, tas nosūtīts kriminālvajāšanas sākšanai Organizētās noziedzības un citu nozaru specializētajai prokuratūrai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!