Foto: Publicitātes foto



Šā gada 18. jūlijā Kurzemes tiesas apgabala prokuratūras prokurore tiesai nodevusi krimināllietu par Latvijas valsts karoga zaimošanu pret partijas "Par dzimto valodu!" līderi Jevgēņiju Osipovu par 2013.gada 12.novembrī viņa ievietoto ierakstu interneta vietnē "Facebook".

Kā ziņots, Osipovs pērn valsts svētku laikā sociālajā vietnē "Facebook" ierakstīja, ka viņa meita no skolas atnesusi sarkanbaltsarkanu "figņu". Lentītes skolēniem dalītas Lāčplēša dienā, un viņš aizliedzis savam bērnam izmantot pie apģērba lentīti "puvušu asiņu krāsā". Osipova izteikumi jau pērn novembrī izraisīja plašu nosodījumu sociālajos tīklos.

Kā portāls „Delfi" uzzināja prokuratūrā, apsūdzētais vīrietis 2013. gada 12. novembrī sociālā tīkla tīmekļa vietnē publicēja Latvijas valsts karogu, kurš lietots dekoratīvos nolūkos un kuram saskaņā ar Latvijas valsts karoga likuma 17. pantu ir valsts simbola statuss, pievienojot zaimojošus komentārus krievu valodā.

Ar šādu savu rīcību, minēto tekstu ievietojot internetā vietnē, kas ir pieejama tūkstošiem reģistrēto lietotāju, viņš publiski zaimoja Latvijas valsts karogu kā Latvijas valsts simbolu, norāda prokuratūrā.

Pēc apsūdzības izsniegšanas apsūdzētais Osipovs savu vainu noziedzīga nodarījuma izdarīšanā neatzina.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai personai apsūdzība uzrādīta par mazāk smagu noziegumu, par kuru atbildība paredzēta Krimināllikuma 93. pantā. Likums par šādu nodarījumu kā sodu paredz brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem vai  īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai piespiedu darbu, vai arī naudas sodu.

Lieta nodota izskatīšanai Liepājas tiesai.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!