Foto: LETA
Aizvadītajā diennaktī valstī reģistrēti 152 ceļu satiksmes negadījumi, tajos cietušas astoņas personas, portālu "Delfi" informēja Valsts policijā.

No cietušajiem divi bija gājēji.

Kopumā ceļu satiksmes jomā pieņemti 358 administratīvo pārkāpumu lēmumi, tajā skaitā 98 par ātruma pārsniegšanu, astoņi par agresīvu braukšanu.

Savukārt par transportlīdzekļa vadīšanu alkohola reibumā ir uzsākts viens administratīvā pārkāpuma process un četri kriminālprocesi.

Šoferi, kuriem izelpā konstatēts vairāk par 1,5 promilēm, pagājušajā diennaktī pieķerti Rīgā, Vidzemē un Latgalē.

Diviem no šoferiem automašīna tiks konfiscēta, bet diviem piedzīta automašīnas vērtība.

Saeima ceturtdien, 27. oktobrī, galīgajā lasījumā atbalstīja grozījumus Krimināllikumā, ar kuriem noteikta kriminālatbildība par transportlīdzekļa vadīšanu vai mācīšanu to vadīt, ja izelpotā gaisa vai asins pārbaudē konstatētā alkohola koncentrācija asinīs pārsniedz 1,5 promiles.

Par minēto pārkāpumu piemēros brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem, īslaicīgu brīvības atņemšanu, probācijas uzraudzību, sabiedrisko darbu vai naudas sodu, atņemot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz pieciem gadiem.

Tāpat noteikts, ka personai, kura vadījusi transportlīdzekli reibumā vai atteikusies no alkohola, narkotisko, psihotropo, toksisko un citu apreibinošu vielu ietekmes pārbaudes, konfiscēs tai piederošo transportlīdzekli.

Gadījumā, ja noziedzīgais nodarījums tiks izdarīts ar citai personai piederošu transportlīdzekli, no vainīgā paredzēts piedzīt pilnu vai daļēju šī transportlīdzekļa vērtību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!