Foto: LETA

Otrdien ugunsgrēkos Rīgā un Rēzeknes novada Silmalas pagastā dzīvību zaudējuši četri cilvēki, portāls "Delfi" uzzināja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Pulksten 13.28 VUGD saņēma izsaukumu uz Rēzeknes novada Silmalas pagastu, kur, saskaņā ar sākotnējo informāciju, dega dzīvojamā māja. Ierodoties notikuma vietā tika konstatēts, ka deg vienstāva māja pilnā 100 kvadrātmetru platībā turklāt ēkas jumts jau bija iebrucis. Tāpat dega arī 0,5 hektāri kūlas.

Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās četri cilvēki, no kuriem divi bija cietuši un tika nodoti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem.

Dzēšanas darbu laikā tika atrasti trīs bojāgājuši cilvēki. Pulksten .20.56 VUGD darbu notikuma vietā pabeidza.

Savukārt pulksten 17.27 VUGD saņēma izsaukumu uz Salgales ielu Rīgā, kur divstāvu mājas augšējā stāva dzīvoklī dega sadzīves priekšmeti divu kvadrātmetru platībā. Notikuma vietā tika atrasts viens bojāgājis cilvēks.

Pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējies viens cilvēks, kurš bija cietis un tika nodots NMPD mediķiem. Pulksten 20.01 VUGD darbu notikuma vietā pabeidza.

Pulksten 22.09 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Augšdaugavas novada Višķu pagastā, kur dzelzsbetona angārā dega finiera un lamināta grēdas, angāra jumts un blakus esošas neapsaimniekotas būves jumts 715 kvadrātmetru platībā. Pulksten 3.09 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika lokalizēts un patlaban dzēšanas darbi turpinās.

Pulksten 19.13 saņemts izsaukums Ieriķu ielā Rīgā, kur piecstāvu sabiedriskās ēkas koplietošanas virtuvē dega tvaiku nosūcējs viena kvadrātmetra platībā. Ēkā bija nostrādājusi automātiskā ugunsgrēka atklāšanas un trauksmes signalizācijas sistēma un pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās 200 cilvēki. Pulksten 19.37 VUGD darbu notikuma vietā pabeidza.

Pulksten 17.04 saņemts izsaukums uz Maskavas ielu Rīgā, kur trīsstāvu sabiedriskās ēkas pagrabstāvā, virtuvē, dega kartupeļu pagatavošanas ierīce kvadrātmetra platībā. No ēkas evakuējās 16 cilvēki. Pulksten 17.54 VUGD darbu notikuma vietā pabeidza.

Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 116 izsaukumus – 85 uz ugunsgrēku dzēšanu, no kuriem 51 bija kūlas un četri meža ugunsgrēki, 17 uz glābšanas darbiem, bet 14 izsaukums bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!