Piektdien, 3.augusta naktī apmēram plkst. 02.00 Ģirtu Rozentālu, skatuves vārdā - Ozolu, policija aizturēja uz trim diennaktīm. Aizturēšana bija nelikumīga un absurda, teikts izplatītajā paziņojumā presei. Ozols, pēc sludinājuma avīzē "SM Reklama", iegādājās motorolleru, kurš, kā izrādījās pēc divām dienām, bija zagts.
Tas pieder firmai, kurā strādā aktieris Gundars Āboliņš. G.Āboliņš atpazina motorolleru, un izsauca policiju. Motorollers tika Ozolam atsavināts.

Piektdienas naktī Ozols devās uz naktsklubu "Nautilus", kur strādā par DJ. Pie kluba viņš sastapa personu, no kura braucamrīks tika pirkts. Protams, ka ieraudzījis Ozolu, viņš centās aizbēgt. Zaglis, kuru nācās aizturēt pielietojot spēku, noliedza, ka zinājis par zagto motorolleru, apgalvojot, ka pats mēnesi ir ar to braukājis pa Rīgas centru.

Ozols sagaidīja izsaukto policiju. Aizbraucot līdzi viņiem uz policijas iecirkni Matīsa ielā 7a, Ozolam nācās pārliecināties par policistu izteikti negatīvo attieksmi pret viņu, un to, ka notikušā iemesls viņus neinteresē. Ozolu aizturēja uz trim diennaktīm par fiziska spēka pielietošanu, pēc motorollera zagļa iesnieguma.

Īpaši interesants šķiet fakts, ka policijai nav tiesību aizturēt cilvēku ilgāk par 1 diennakti. Jāšaubās, vai jebkurš zaglis būtu gaidījis, kad tam pakaļ atbrauks policija. Ozols, atrodoties izolatorā šīs trīs diennaktis, nopietni pārdomā vai gadījumā, ja atkal notiks nelikumības, sauks policiju vai nē.

Savukārt aģentūra BNS, atsaucoties uz Valsts policijas preses sekretāra Krista Leiškalna teikto, ziņo, ka Ozols sestdien pie kluba “Nautilus” aizturēts uz aizdomu pamata par laupīšanu.

Iekšlietu ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību departamentā BNS uzzināja, ka Kungu ielā pie nakts kluba uz aizdomu pamata par 1983.gadā dzimušā Andreja B. aplaupīšanu policija aizturēja 1979.gadā dzimušo Ģirtu R. (Ozolu) un 1980.gadā dzimušo Aivaru D. Jaunietim abi aizturētie nolaupījuši 340 latu un 41 gramu smagu zelta ķēdīti.

Ozolam svētdien bija jāvada koncerts mītiņš Mežaparkā krievu skolu atbalstam, un pasākuma organizētājs Ivans Staļnojs apliecināja, ka Ozols pasākumā nepiedalījās. Staļnojs attiecās komentēt mūziķa neierašanās iemeslus.

Policijā BNS noskaidroja, ka pirmdien policijai būs jālemj, kādu drošības līdzekli piemērot Ozolam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!