Pagājušajā diennaktī Latvijā reģistrēti 95 ceļu satiksmes negadījumi, no kuriem 13 negadījumos ir cietuši cilvēki, pieci cilvēki ir gājuši bojā.
Valsts Policijas Preses un sabiedrisko attiecību birojā Preses nodaļas galvenā speciāliste Sintija Kājiņa aģentūru LETA informēja, ka Rīgā pagājušajā dienenatktī reģistrēti 47 ceļu satiksmes negadījumi. No tiem septiņos cietuši cilvēki un pieci cilvēki gāja bojā.

Ap plkst.20.25 Cēsu rajonā uz autoceļa Stalbe - Baukalns piektajā kilometrā pagaidām nenoskaidrots vadītājs, vadot automašīnu "Audi 80", nobrauca no ceļa, iebrauca grāvī un apgāzās. Tā rezultātā cieta un slimnīcā ar dažādām traumām nogādāti četri cilvēki. Starp tiem viens ir nepilngadīgais - kāds 1988.gadā dzimušais jaunietis.

Ap plkst.19.10 Rīgā, Jūrmalas gatvē, 1960.gadā dzimušais Armands, vadot automašīnu "Ford", notrieca 1994.gadā dzimušu meiteni. Cietusī ar dažādām traumām nogādāta slimnīcā.

Ap plkst.13.45 Rīgā uz Jūrmalas šosejas 1978.gadā dzimusī Linda, vadot automašīnu "BMW", sadūrās ar kravas automašīnu "Scania", kuru vadīja 1959.gadā dzimušais Nikolajs. Ceļu satiksmes negadījumā cieta automašīnas "BMW" pasažieris, 1983.gadā dzimušais Andris. Vīrietis nogādāts slimnīcā reanimācijas nodaļā ar diagnozi - politrauma.

Ap plkst.7.50 Liepājā Peldu ielā 1981.gadā dzimušais Juris, vadot automašīnu "Audi 100", veica pagriezienu un nedeva ceļu velosipēdistam - 1970.gadā dzimušajam Edgaram. Viņš vedis savu 2000.gadā dzimušo meitu. Ceļu satiksmes negadījumā cieta piecus gadus vecā meitene, kura ar dažādām traumām nogādāta slimnīcā.

Kā ziņots, automašīnai "Hyndai Sonata" lielā ātrumā ietriecoties kokā, vakarrīt ap plkst.4 ceļu satiksmes negadījumā Rīgā gāja bojā pieci cilvēki, kas notikuma vietā no gūtajām traumām mira. Vēl viena aptuveni 30 gadus veca sieviete smagā stāvoklī nogādāta slimnīcā.

Automašīnā bijuši seši cilvēki. Četri bojāgājušie ir jaunieši, bet viena bojāgājusī ir aptuveni 40-50 gadus veca sieviete. Policija patlaban noskaidro bojāgājušo personības.

Automašīnas braukšanas ātrums bijis liels. Turklāt avārijas vietā nav konstatētas bremzēšanas pēdas.

Kā vakar telekanāla "Latvijas neatkarīgā televīzija" ziņu raidījumā informēja Rīgas Galvenās policijas pārvaldes Kārtības policijas pārvaldes priekšnieks Valdis Voins, automašīnas vadītājs un pasažieri bijuši stiprā alkohola reibumā. Autovadītāja organismā jau pēc nāves konstatētas 2,7 promiles alkohola, savukārt pasažieru organismos - aptuveni četras promiles alkohola. Avārijas vietā esot mētājušās alus pudeles.

Saistībā ar traģisko negadījumu ierosināta krimināllieta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!