Foto: Reuters/Scanpix
Aizvadītajā diennaktī Valsts robežsardzes amatpersonas uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 40 likumpārkāpējus, aģentūru LETA informēja Valsts Robežsardzē.

Liepājas ostā robežsargi konstatējuši no Somijas ar kuģi ieceļojošus trīs Kiribati pilsoņus, kuriem nebija derīgu dokumentu ieceļošanai Latvijā. Personām kuģa stāvēšanas laikā Latvijas ostā liegta nokāpšana krastā.

Sadarbībā ar vietējiem iedzīvotājiem Robežnieku robežapsardzības nodaļas amatpersonas pierobežā pie ceļa Pļesņeva - Apaļi kādā pamestā šķūnī aizturēja četrus Gruzijas pilsoņus. Personām nebija derīgu vīzu vai uzturēšanās atļauju un tās nelikumīgi bija šķērsojušas Baltkrievijas - Latvijas valsts robežu. Pašlaik 1979., 1980., 1988. un 1992.gadā dzimušie vīrieši atrodas robežapsardzības nodaļas aizturēto personu telpās un tiek risināts jautājums par viņu atpakaļnodošanu Baltkrievijas kolēģiem.

Daugavpils pārvaldes Kriminālizmeklēšanas dienesta amatpersonas sadarbībā ar Silenes robežapsardzības nodaļas robežsargiem apmēram trīs kilometrus no valsts robežas uz ceļa Braslava - Daugavpils apturēja Latvijas nepilsoņa vadīto automašīnu "Volkswagen Caravelle", kura padziļinātās pārbaudes veikšanai tika nogādāta Silenes robežapsardzības nodaļā.

Apskates laikā robežsargi automašīnas salonā un zem autovadītāja un pasažieru apģērba konstatēja 18 940 dažādu marku cigaretes ar Baltkrievijas akcīzes markām. Automašīnas salonā tika konstatētas vairumā arī dažādas nedeklarētas saimnieciskās, kancelejas un pārtikas preces. Saistībā ar preču kontrabandu aizturēts automašīnas vadītājs - 1958.gadā dzimis Latvijas nepilsonis un pasažieri - 1955.gadā dzimusī Baltkrievijas pilsone un divi Krievijas pilsoņi - 1950.gadā dzimis vīrietis un 1959.gadā dzimusi sieviete.

Pret 1959.gadā dzimušo Krievijas pilsoni par kontrabandu atkārtoti gada laikā sākts kriminālprocess, pārējie likumpārkāpēji administratīvi sodīti. Administratīvo pārkāpumu lietu materiāli nosūtīti Valsts ieņēmumu dienesta Latgales reģionālai iestādei.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti 10 personām - septiņām Lietuvas, divām Igaunijas un vienam Krievijas pilsonim.

Transportlīdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas konstatējušas 11 pārkāpumus. Divi Baltkrievijas, viens Lietuvas, četri Latvijas, viens Ukrainas, viens Bulgārijas, viens Krievijas un viens Uzbekistānas pilsonis, atrodoties pierobežā vai ar transportlīdzekli šķērsojot valsts robežu, nevarēja uzrādīt derīgus transportlīdzekļa dokumentus vai citādi pārkāpa Ceļu satiksmes likuma prasības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!