Pagājušajā nedēļā robežsargi par dažādiem pārkāpumiem aizturējuši 173 personas - 59 Latvijas valsts piederīgos un 114 ārzemniekus, informē Valsts robežsardzes preses dienests.

17.novembrī lidostas "Rīga" robežkontroles punktā uz aizdomu pamata par viltotas Vācijas uzturēšanās atļaujas izmantošanu aizturēts Irānas pilsonis, savukārt svētdien Tirdzniecības ostas robežkontroles punktā aizdomās par viltotas Lietuvas vadītāja apliecības izmantošanu aizturēts ar automašīnu Latvijā ieceļojošs Lietuvas pilsonis. Abos gadījumos uzsākts kriminālprocess par viltotu dokumentu izmantošanu.

Septiņi Latvijas valsts piederīgie, viens Krievijas un viens Kirgizstānas pilsonis pagājušajā nedēļā aizturēti par tabakas izstrādājumu un dīzeļdegvielas kontrabandu. Pie pārkāpējiem robežsargi atrada kopumā 26 020 dažādu marku cigaretes ar Krievijas akcīzes markām un aptuveni 1000 litru dīzeļdegvielas. Aizturētie nodoti muitniekiem.

Par vīzu režīma pārkāpumiem pagājušajā nedēļā aizturēti 15 ārzemnieki – pieci Krievijas, četri Uzbekistānas, četri Baltkrievijas un pa vienam Ukrainas un Gruzijas pilsonim. Viņi pārsnieguši vīzā norādīto uzturēšanās laiku Šengenas zonas valstīs. Visiem pārkāpējiem noformēts administratīvā pārkāpuma protokols par uzturēšanos Latvijā bez derīgas vīzas, uzturēšanās atļaujas vai derīga ceļošanas dokumenta un atļauts turpināt ceļu.

27 cilvēki pagājušajā nedēļā mēģinājuši šķērsot robežu, uzrādot pases, kuras izsniegtas ar derīguma termiņu uz 50 gadiem. Tā kā kopš 1.novembra šīs pases vairs nav derīgas ceļošanai, personām liegts izceļot no Latvijas.

14 ceļotāji pagājušajā nedēļā mēģinājuši tikt pāri robežai bez derīgiem transportlīdzekļa dokumentiem, informē Valsts robežsardze. Seši Latvijas, divi Krievijas, divi Ukrainas un viens Kirgizstānas pilsonis administratīvi sodīti par valsts robežas šķērsošanu ar transportlīdzekli, kuram noteiktajā laikā nav veikta valsts tehniskā apskate vai kam nav OCTA. Divi Krievijas un viens Lietuvas pilsonis administratīvi sodīti par transportlīdzekļa vadīšanu, ja nav klāt transportlīdzekļa reģistrācijas apliecības vai vadītāja apliecības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!