Saistībā ar ierosināto krimināllietu par nelegālu pieslēgumu naftas vadam Polocka-Ventspils un degvielas zādzību aizturēts Bauskas rajona Ceraukstes pagasta padomes deputāts Sergejs Artimovičs un kāds pagasta iedzīvotājs.
Kā informēja Bauskas Kriminālpolicijas priekšnieks Sergejs Pašukovs, pagājušā gada decembra nogalē Bauskas rajona Ceraukstes pagastā kādā pamestā fermā atrasta no Ventspils-Polockas naftas vada nozagta degviela, šonedēļ, 31.martā, aizdomās par nelegālu pieslēgšanos naftas vadam un degvielas zādzību aizturēts pagasta padomes deputāts un kāds pagasta iedzīvotājs.

Pagaidām viņi aizturēti uz trim diennaktīm, rīt aizturētajiem plānots piemērot drošības līdzekli vai atbrīvot.

Degvielas cisterna un lieli uzkrājumi, par ko, iespējams, uzrādīs apsūdzību deputātam, atrasti pagājušā gada decembra nogalē Ceraukstes pagastā, pamestā fermā "Ješi". Policija pagaidām nesniedz sīkāku informāciju par degvielas daudzumu un deputāta saistību ar šo lietu.

Ceraukstes pagasta padomes priekšsēdētājs Vitauts Dzenis sacīja, ka aizturētais deputāts ir Sergejs Artimovičs, kurš ārpus deputāta pienākumiem nodarbojies ar uzņēmējdarbību. Viņa īpašumā bijis veikalu tīkls pagastos, nomāta tirdzniecības vieta Bauskas tirgū, pats esot arī dzīvojamā kooperatīva "Aivītes" apsaimniekotājs.

Pēc Dzeņa teiktā, par deputātu neko sliktu nevarot teikt, taču pēc šī gadījuma plānots izvērtēt situāciju un, iespējams, "izteikt nosodījumu par ētikas normu pārkāpšanu", ja deputāts tiks atbrīvots. Deputātu atbrīvot no viņa pienākumu pildīšanas, pirms viņš nav notiesāts, pašvaldība nav tiesīga, Artimovičs pagastā ievēlēts no vietējā uzņēmēju saraksta.

Dzenis norādīja, ka pagasta teritorijā naftas vada tuvās atrašanās dēļ "jau četrus gadus gandrīz katru nedēļu atklāj kādu nelegālu pieslēgumu, bet neviens līdz šim nav notiesāts". Pēc viņa teiktā, cīņa ar šo biznesu ir apgrūtināta, to apliecinot vēl nesen - pirms dažiem mēnešiem - vietējā policista mašīnā pie pagastmājas atrastās divas 400 gramu sprāgstvielu briketes.

Kā ziņots, janvāra otrā pusē Bauskas rajona Ceraukstes pagastā vietējā policijas iecirkņa inspektors savā privātajā automašīnā, kuru izmanto arī darba vajadzībām, zem sēdekļa atradis 800 gramus trotila. Policists savu automašīnu bija atstājis uz pāris minūtēm atvērtu pie pagasta padomes ēkas, bet, kad atgriezās, automašīnā atrada "sūtījumu".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!