Foto: LETA
Otrdien, 10. janvārī, Valsts policija saņēmusi informāciju, ka Viļānu pagastā noticis ceļu satiksmes negadījums, kurā iesaistīts Viļānu pagasta pašvaldības policijas dienesta transportlīdzeklis, portālu "Delfi" informēja Valsts policijā.

Informāciju likumsargi saņēmuši pulksten 21:05. Pēc ierašanās notikuma vietā policisti noskaidrojuši, ka pie auto stūres atradies pašvaldības policists, kurš braucis gandrīz divu promiļu reibumā.

Policija informē, ka negadījums noticis Viļānu pagastā, autoceļa Gaigalava–Viļāni 19. kilometrā. Braucot ar pašvaldības policijas dienesta automašīnu "Dacia Dokker", vadītājs nobraucis no ceļa, un automašīna apgāzusies. Skaidrojot notikušā apstākļus, policisti konstatējuši, ka automašīnas vadītājs ir 1963. gadā dzimis pašvaldības policijas darbinieks.

Pēc negadījuma pats autovadītājs par notikušo paziņojis Valsts policijai. Negadījuma vietā noskaidrots, ka pašvaldības policists pie dienesta automašīnas stūres sēdies ārpus sava darba laika. Alkohola koncentrācijas pārbaudē šofera izelpā atklājies, ka viņš atradies 1,94 promiļu reibumā.

Sākotnēji negadījumā iesaistītais pašvaldības policists paskaidrojis, ka uz brauktuves it kā esot izskrējis meža dzīvnieks. Savukārt viņš centies izvairīties no sadursmes, bet nav spējis savaldīt automašīnu, nobraucis no ceļa braucamās daļas un apgāzies. Pēcāk meža dzīvnieks esot ieskrējis mežā.

Negadījumā cietusi 1963. gadā dzimusi automašīnas pasažiere, kura ar gūtajām traumām nogādāta slimnīcā.

Valsts policija izmeklēšanā skaidros precīzus notikušā negadījuma apstākļus un lems par kriminālprocesa sākšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!