Foto: F64

Svētdienas, 14. augusta, vakarā Rīgas pašvaldības policija Ziepniekkalnā aizturējusi pamatīgi piedzērušos taksometra vadītāju, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

Pašvaldības policijas darbinieki Valdeķu ielā pamanījuši kādu taksometru, kas aizdomīgi pārvietojies pa daudzdzīvokļu namu pagalmu. Automašīna pārvietojusies lēnām, brīžiem uzbraucot uz ceļa apmales.

Policisti aicinājuši taksistu apstāties. Ieraugot kārtības sargus, taksists apturējis auto, izkāpis un, ignorējot policistus, neuzkrītoši mēģinājis doties prom. Vīrieša gaita bijusi lempīga, bet mutē viņš turējis neaizdegtu cigareti, informē pašvaldības policijā. Taksometra vadītājs policistiem sākumā arī apgalvojis, ka nekur nesot braucis, taču melot nebija jēgas - braukšana fiksēta patruļmašīnas borta videokamerā.

Kārtības sargi vīrieti aizturējuši un uz notikuma vietu izsaukuši Valsts policijas darbiniekus. Vēlāk izrādījies, ka taksometra vadītājs pie stūres sēdies 3,25 promiļu reibumā. Policijā norāda, ka vīrietim četrus gadus nāksies strādāt citā profesijā, jo par šādu pārkāpumu atņem vadītāja tiesības uz četriem gadiem, uzliek naudas sodu 1200 eiro līdz 1400 eiro apmērā, kā arī piemēro administratīvo arestu no desmit līdz 15 diennaktīm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!