Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Trešdien, 15. februārī, Valsts policija sāka kriminālprocesu pret kādu vīrieti, kurš alkohola reibumā vadīja automašīnu “Renault Scenic”, un, lai izvairītos no administratīvā pārkāpuma procesa, piedāvāja policistiem 1000 eiro kukuli. Sākts arī administratīvais process par auto vadīšanu alkoholisko dzērienu ietekmē.

Ap pulksten 23.50 Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Austrumzemgales iecirkņa amatpersonas Aizkraukles novada Neretas pagastā pamanīja transportlīdzekli "Renault Scenic", kas tika vadīts nepārliecinoši.

Likumsargi apturēja automašīnu un veica alkohola pārbaudi transportlīdzekļa vadītāja izelpā. Konstatēts, ka viņš atradās 1,49 promiļu reibumā.

Vīrietis pēc alkohola reibuma konstatēšanas piedāvāja amatpersonām kukuli – 1000 eiro, lai netiktu uzsākts administratīvā pārkāpuma process par transportlīdzekļa vadīšanu, atrodoties alkoholisko dzērienu ietekmē.

Par notikušo uzsākts kriminālprocesu par kukuļdošanu un administratīvā pārkāpuma process par transportlīdzekļa vadīšanu, atrodoties alkoholisko dzērienu ietekmē.

Saskaņā ar Ceļu satiksmes likumu, par transportlīdzekļa vadīšanu vai mācīšanu vadīt transportlīdzekli, ja izelpotā gaisa vai asins pārbaudē konstatētā alkohola koncentrācija asinīs pārsniedz 1,0 promili, bet nepārsniedz 1,5 promiles, piemēro naudas sodu no 850 līdz 1400 eiro un atņem transportlīdzekļu vadīšanas tiesības uz trim gadiem.

Savukārt par kukuļdošanu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar probācijas uzraudzību, vai ar sabiedrisko darbu, vai ar naudas sodu.

Valsts policija atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!