Par 13 sirmgalvju nogalināšanu notiesātais Kaspars Petrovs Rīgas apgabaltiesā ir iesniedzis lūgumu pagarināt apelācijas iesniegšanas termiņu, uzzināts tiesā.
Petrova advokāts Antons Drēbnieks teica, ka tiesa Petrovam nosūtījusi vēstuli ar lūgumu motivēt nepieciešamību šo termiņu pagarināt, Petrovam atbilde jāiesniedz līdz 30.jūnijam.

Tiesā noskaidrots, ka par sirmgalvju nogalināšanu notiesātais Petrovs apelācijas sūdzībā, kas iesniegta pēc likumā noteiktā termiņa, lūdz viņam samazināt sodu.

Petrovam piespriestais sods - mūža ieslodzījums, stājās spēkā jau 23.maijā. Petrovs šobrīd atrodas ieslodzījuma vietā Jelgavā, kur sodu izcieš lielākā daļa uz mūžu notiesāto.

Jau ziņots, ka, iepazīstoties ar pilno spriedumu 38 sirmgalvju nogalināšanā apsūdzētajam Petrovam, prokuratūra nolēma to nepārsūdzēt, lai arī par pierādītu apsūdzētā vaina tika atzīta tikai 13 slepkavībās. Kā sacīja Ģenerālprokuratūras preses pārstāvis Andrejs Vasks, prokuratūra uzskata, ka spriedums ir likumīgs un pamatots. Prokurore Petrovam lūdza piespriest tieši mūža ieslodzījumu.

Prokurore Evita Upeniece tiesu debatēs uzsvēra, ka, iepazīstoties ar lietas materiāliem, var secināt, ka Petrovs sievietes ir vēlējies nogalināt, jo žņaudzis sirmgalves tik ilgi, kamēr viņas zaudējušas samaņu. Apsūdzības uzturētāja uzsvēra, ka apsūdzētais savu vainu ir atzinis tikai zādzību un laupīšanas gadījumu epizodēs, tādēļ var uzskatīt, ka viņš nevēlas uzņemties atbildību par smagu noziegumu izdarīšanu.

Tiesa uzsvēra, ka Petrova vaina ir pierādīta 13 slepkavībās. "Lai arī viņa vainu nav izdevies pierādīt visās 38 sirmgalvju slepkavībās, arī 13 pierādītās epizodes ir pietiekams skaits, lai piespriestu viņam bargāko sodu - mūža ieslodzījumu," pēc sprieduma pasludināšanas sacīja tiesnese Māra Marija Čerkasova.

Petrova apsūdzībā kopumā bija 53 epizodes - 38 slepkavības, astoņi slepkavības mēģinājumi, vairākas zādzības un laupīšanas gadījumi.

Saskaņā ar apsūdzības rakstu visas slepkavības tika veiktas laupīšanas nolūkā un cietušajiem kopējais nodarītais materiālais zaudējums ir vairāk nekā 18 000 latu.

Petrovam izmeklēšanas laikā tika veikta arī stacionārā kompleksā tiesu psihiatriskā un tiesu psiholoģiskā ekspertīze, kurā mediķi apsūdzēto atzina par pieskaitāmu - tādu, kurš apzinājies, ka veic noziegumus.

Agrāk jau tiesātais vīrietis tika aizturēts 2003.gada 3.februārī. Sākotnēji viņš tika turēts aizdomās par piecu sieviešu nogalināšanu Rīgā. Turpmākajā izmeklēšanā policija konstatēja, ka jaunais vīrietis, iespējams, nogalinājis vairākus desmitus sirmgalvju. Noziedznieka upuri bija pensionāres. Visām nogalinātajām eksperti konstatēja žņaugšanas pēdas.

Izmeklēšanā noskaidrots, ka vīrietis parasti sabiedriskās vietās izraudzījies vecāka gadagājuma sievietes un sarunās ar viņām mēģinājis noskaidrot finansiālos un ģimenes apstākļus, bet pēc tam izsekojis līdz dzīvesvietai. Ja vīrietim nebija izdevies iekļūt dzīvoklī uzreiz pēc izsekošanas, viņš vēlāk pie dzīvokļa durvīm zvanījis, izliekoties par AS "Latvijas gāze" darbinieku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!