Foto: F64
Pirmdien Tukuma rajona tiesa nolasīja spriedumu krimināllietā par 15 000 latu zādzību no bankomāta Jaunpilī, kurā abiem apsūdzētajiem noteica līdzīgu cietumsodu - brīvības atņemšanu uz trīs gadiem un vienu mēnesi bez mantas konfiskācijas, taču vienam no apsūdzētajiem pieskaitīja iepriekš neizciestu sodu. Viens šajā lietā apsūdzētais joprojām bēguļo un atrodas meklēšanā.

Tiesneša palīdze Asja Rācenāja informēja, ka tiesa Maksimu Haritoncevu atzina par vainīgu un nosprieda sodīt pēc Krimināllikuma 175.panta 4.daļas ar brīvības atņemšanu uz trīs gadiem, bez mantas konfiskācijas, ar policijas kontroli uz vienu gadu. Tāpat Haritoncevu atzina par vainīgu un sodīja pēc Krimināllikuma 185.panta 1.daļas - ar brīvības atņemšanu uz vienu gadu. Haritoncevam noteiktos sodus daļēji saskaitīja un galīgo sodu noteica - brīvības atņemšanu uz trīs gadiem un vienu mēnesi bez mantas konfiskācijas, ar policijas kontroli uz vienu gadu.

Soda izciešanas laikā Haritoncevam ieskaitīja iepriekšējo apcietinājumu no 2010.gada 3.decembra līdz 2011.gada 14.februārim. Drošības līdzekli - aizliegumu izbraukt no valsts un tuvoties noteiktām personām - Haritoncevam grozīja uz apcietinājumu, apcietinot viņu tiesas sēžu zālē.

Līdzīgi - pēc diviem Krimināllikuma pantiem - tiesa sodus daļēji saskaitīja Romānam Ņesvetajevam, kuru atzina par vainīgu, un nosprieda viņu sodīt ar brīvības atņemšanu uz trīs gadiem un vienu mēnesi, bez mantas konfiskācijas, ar policijas kontroli uz diviem gadiem.

Taču Ņesvetajevam noteiktajam sodam daļēji tika pievienots sods, kuru tas nav izcietis saskaņā ar 2009.gada 29.jūnijā Rīgas pilsētas Centra rajona tiesas spriedumu, un galīgo sodu Ņesvetajevam noteica - brīvības atņemšanu uz četriem gadiem un trīs mēnešiem, bez mantas konfiskācijas, ar policijas kontroli uz diviem gadiem.

Soda izciešanas laikā Ņesvetajevam ieskaitīja iepriekšējo apcietinājumu - no 2010.gada 3.decembra līdz 2011.gada 11.februārim un no 2011.gada 1.novembra līdz 2013.gada 13.maijam. Drošības līdzeklis Ņesvetajevam bija apcietinājums.

Tiesa arī nosprieda piedzīt solidāri no Haritonceva un Ņesvetajeva par labu AS "Swedbank" mantiskā kaitējuma kompensāciju 9907,68 latu apmērā.

Starp lietiskajiem pierādījumiem Ņesvetajevam un trešajam aizturētajam V.Arestovam atsavināto naudu - vairākas 20 latu banknotes un piecu latu banknotes, kā arī Arestovam pārmeklēšanas laikā atsavināto naudu - 661 piecu latu banknotes un 247 divdesmit latu banknotes - tiesa nolēma atdot to īpašniekam - AS "Swedbank".

Aizturētajiem izņemto automašīnu "Chrysler Voyager" nolemts konfiscēt.

Zemgales tiesas apgabala prokuratūras prokurors Pāvels Sondors aģentūrai LETA apstiprināja policijas sākotnējo informāciju, ka notiesāti tika divi apsūdzētie, bet aizturēti bija trīs. Prokurors pastāstīja, ka vēlāk aizturētajiem tika mainīts drošības līdzeklis no apcietinājuma uz drošības naudu, pēc kā trešais sākotnēji aizturētais bēguļo, ir policijas meklēšanā un nepiedalījās tiesvedībā, taču viņš zaudējis valstij iemaksāto drošības naudu.

Pilna sprieduma pieejamība noteikta 27.maijā, pēc kā spriedumu var pārsūdzēt 10 dienu laikā.

Attiecībā uz tiesas sprieduma pārsūdzēšanu prokurors par protesta iespējamību lemšot pēc pilna sprieduma saņemšanas, informēja Sondors.

Kā ziņots, saistībā ar 15 000 latu zādzību no bankomāta Jaunpilī Ņesvetajevs un Haritoncevs bija apsūdzēti atbilstoši spriedumam - pēc Krimināllikuma 175.panta ceturtās daļas - par zādzību, ja tā izdarīta lielā apmērā, - un 185.panta otrās daļas - par svešas mantas tīšu iznīcināšanu vai bojāšanu, ja tā izdarīta bīstamā veidā vai ja tā nodarījusi lielu materiālu zaudējumu.

Tiesvedības gaitā tika apvienotas abu apsūdzēto lietas par vienu un to pašu nodarījumu, bet sākotnēji tiesa saņēma atsevišķu krimināllietu ar vienu apsūdzēto, pēc tam - ar otru, pēc kā tiesa abas lietas nolēma apvienot vienā, iepriekš informēja Rācenāja.

Jau ziņots, ka šo krimināllietu pēc būtības tiesa sāka iztiesāt 2012.gada 12.jūnijā.

2011.gada augustā policija aizturēja trīs aizdomās turamos, un sākotnēji visi aizturētie tika apcietināti.

2010.gada 3.decembrī ap plkst.2.30 naktī Jaunpilī tika konstatēta iekļūšana veikalā un no bankomāta nozagta nauda aptuveni 15 000 latu apmērā, pēc kā policijā tika sākts kriminālprocess.

Sākotnēji tika aizturēts viens no grupas dalībniekiem, kā arī noskaidrota automašīna, ar kuru, iespējams, pārvietojās vēl divi tās dalībnieki, kas vēlāk arī tika aizturēti.

Meklēšanā piedalījās arī Dobeles un Saldus iecirkņu policijas darbinieki, zemessargi.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!