Foto: Shutterstock
Zemgales rajona tiesa 24. novembrī par šā gada maijā pastrādātu neliela apmēra zādzību no Iecavas veikala "Top" vainīgajam piesprieda nosacītu brīvības atņemšanu uz četriem mēnešiem ar pārbaudes laiku uz sešiem mēnešiem, liecina Latvijas tiesu portālā pieejamais anonimizētais tiesas spriedums.

Zemgales rajona tiesas tiesnese skatīja krimināllietu, kurā persona apsūdzēta pēc Krimināllikuma 180. panta pirmās daļas, kas par zādzību, krāpšanu vai piesavināšanos nelielā apmērā kā sodu paredz piemērot brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai piespiedu darbu, vai naudas sodu.

Spriedumā teikts, ka apsūdzētais šā gada 11. maijā, atrodoties SIA "Mārksmens" veikala "Top" tirdzniecības zālē, Iecavā, mantkārīgu tieksmju vadīts, no stenda paņēma 0,7 litru tilpuma degvīna "Ruskij Reserv Premium" pudeli 13,99 eiro vērtībā un 0,418 kilogramus "Zemnieku gaļas" 2,46 eiro vērtībā, ko ielika līdzi paņemtajā somā, un tad, šķērsojot kases zonu, nozagtās preces kasierei neuzrādīja, par tām nesamaksāja un iznesa no veikala tirdzniecības zāles.

Šo tīšo noziedzīgo darbību rezultātā cietušajam SIA "Mārksmens" nodarīts mantiskais kaitējums – 16,45 eiro.

Spriedumā teikts, ka saskaņā ar Ministru kabineta 2020.gada 6. novembra rīkojumu Nr.655 "Par ārkārtējas situācijas izsludināšanu", Covid-19 infekcijas izplatības pārvaldības likuma pārejas noteikumiem un Kriminālprocesa likumu atzīt apsūdzēto par vainīgu un sodīt ar brīvības atņemšanu uz četriem mēnešiem.

Brīvības atņemšanas sodu apsūdzētajam noteikt nosacīti ar pārbaudes laiku uz sešiem mēnešiem.

Brīvības atņemšanas soda izciešanas gadījumā soda izciešanā ieskaitīt aizturēšanā pavadīto laiku no 2020. gada 11. maija līdz 2020. gada 13.maijam, nosprieda tiesa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!