Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI

Veicot izmeklēšanu iepriekš sāktā kriminālprocesā par meža zvēru ragu zādzību Dobelē, Valsts policija (VP) aizturēja divus vīriešus, portālu "Delfi" informēja policijas pārstāve Dace Kalniņa.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka laikā no 18. līdz 19. aprīlim Dobelē, uzlaužot garāžas durvis, garnadži iekļuva iekšā un nozaga aptuveni 200 kilogramus meža zvēru ragu, nodarīdami materiālo zaudējumu – 4000 eiro.

Likumsargi aizdomās par ragu zādzību aizturēja iepriekš sodītus 1998. un 2003. gadā dzimušus vīriešus. Vecākajam ir piemērots bargākais drošības līdzeklis – apcietinājums, savukārt jaunākajam – drošības līdzeklis, kas nav saistīts ar brīvības atņemšanu.

VP piebilst, ka kriminālprocesa izmeklēšanas gaitā tika noskaidrots, ka meža zvēru ragi ir pārdoti ārpus Latvijas. Kriminālprocesā turpinās pirmstiesas izmeklēšana.

Atbilstoši Krimināllikuma 175. panta trešajai daļai par zādzību, ja tā izdarīta iekļūstot dzīvoklī vai citā telpā, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!