Foto: Shutterstock
Zemgales rajona tiesa šā gada 3. februārī kādam vīrietim par 250 mililitru nelegāla alkohola pārdošanu piespriedusi nosacītu cietumsodu uz trim mēnešiem un 10 dienām, kā arī noteikusi par pienākumu samaksāt 290 eiro materiālā kaitējuma atlīdzību, liecina Latvijas tiesu portālā pieejamais anonimizētais tiesas spriedums.

Kā teikts spriedumā, apsūdzētais 2019. gada 30. septembrī savā dzīvesvietā Tukumā, apzinoties, ka izmanto nelikumīgu alkoholisku dzērienu bez attiecīgas atļaujas, par 2,5 eiro pārdeva 250 mililitrus spirtu saturoša šķidruma, kas nav alkoholisks dzēriens, bet kuru piedāvāja kā alkoholisku dzērienu jeb nelikumīgu alkoholisku dzērienu.

Nelikumīgās dziras sastāvā bija etilspirts – alkohols ar spirta saturu virs 80% pēc tilpuma, ar specifisku alkohola smaržu, gaistošs piemaisījums – izopropilspirts (izopropanols), un stiprumu (spirta saturu) robežās no 80,1% līdz 92,8%.

Ar savām darbībām vīrietis izdarīja Krimināllikuma 221.1 panta pirmajā daļā paredzēto noziedzīgo nodarījumu. Šis likuma pants par alkoholisko dzērienu vai tabakas izstrādājumu nelikumīgu uzglabāšanu, pārvietošanu (pārvadāšanu) vai realizāciju, ja tā izdarīta ievērojamā apmērā, kā sodu paredz piemērot brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai piespiedu darbu, vai naudas sodu.

Tiesa nosprieda atzīt tirgoni par vainīgu un sodīt ar brīvības atņemšanu uz trim mēnešiem un desmit dienām. Soda laikā ieskaitīts aizturēšanas laiks no 2019. gada 30. septembra pulksten 18.10 līdz 2019. gada 1. oktobrim pulksten 14.40. Sodu nolemts noteikt nosacīti, ar pārbaudes laiku uz sešiem mēnešiem.

Tiesa arī nosprieda piedzīt no viņa valsts labā materiālā kaitējuma kompensāciju 290 eiro.

Lietiskos pierādījumus – stikla mērtrauku, kas glabājas Valsts policijas Zemgales Tukuma iecirknī noteikts iznīcināt.

Tāpat noteikts iznīcināt piecu litru tilpuma brūnas krāsas pudeli ar uzrakstu "Baktericīds un dezinfekcijas līdzeklis", 1,5 litru tilpuma pudeli, kurā ielieti 0,5 litri šķidruma ar alkoholam līdzīgu smaku, viena litra tilpuma pudeli ar uzrakstu "Apinītis", kas glabājas Nodrošinājuma valsts aģentūrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!