Ceturtdien Ģenerālprokuratūras Sevišķi svarīgu lietu izmeklēšanas nodaļas prokurors Māris Leja sācis kriminālvajāšanu pret klīniskās slimnīcas "Gaiļezers" ārstu, kurš tiek turēts aizdomās par 450 latu izspiešanu.
Kā aģentūru LETA informēja Ģenerālprokuratūras preses pārstāvis Andrejs Vasks, ārstam, kura personība patlaban netiek atklāta, uzrādīta apsūdzība pēc Krimināllikuma 183.panta 1.daļas - par izspiešanu.

Ārstam kā drošības līdzeklis piemērots paraksts par dzīvesvietas nemainīšanu.

Jau ziņots, ka kriminālvajāšanu pret ārstu lūdz uzsākt Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB).

Kā aģentūru LETA iepriekš informēja KNAB Sabiedrisko attiecību un starptautiskās sadarbības nodaļā, sākotnēji krimināllieta tika ierosināta par naudas izkrāpšanu, tomēr, izvērtējot pirmstiesas izmeklēšanas laikā iegūtos materiālus un savāktos pierādījumus, klīniskās slimnīcas "Gaiļezers" ārsta darbības kvalificētas kā izspiešana.

Pirmstiesas izmeklēšanā noskaidrots, ka pērnā gada augustā aizdomās turētais bez tiesiska pamata esot pieprasījis par neatliekamas operācijas veikšanu Ls 450, pretējā gadījumā piedraudot, ka operāciju veiks praktikanti, un tas tika uztverts kā nopietns drauds pacienta veselībai un dzīvībai.

KNAB rīcībā esošā informācija liecina, ka klīniskajā slimnīcā "Gaiļezers" šādas operācijas ir iekļautas valsts atmaksātajā programmā un slimniekiem par tām nav jāveic nekādi maksājumi.

Slimnīcas medicīniskais direktors Ēriks Kalniņš aģentūrai LETA iepriekš sacīja, ka slimnīcas vadībai neesot zināms, kurš no ārstiem tiek vainots par izspiešanu. KNAB darbinieki slimnīcā esot izņēmuši vairāku pacientu lietas, taču iespējamā likumpārkāpēja vārdu nav atklājuši.

Par iespējamām sankcijām pret naudas izspiedēju slimnīcas vadība varēs lemt tikai tad, kad būs zināms, kurš mediķis ir pārkāpis likumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!