Foto: Publicitātes foto

Pagājušo ceturtdien, 26. janvārī, Valsts policija (VP) saņēma izsaukumu uz kādu veikalu Vecrīgā, kur bija nozagts aptuveni 50 000 eiro vērts pulkstenis. Likumsargi garnadzi notvēra un pulksteni atguva, portāls "Delfi" uzzināja policijā.

Veikalā bija iegājis kāds vīrietis, kurš lūdzis pārdevējai parādīt aiz vitrīnas novietotos pulksteņus, un, novēršot uzmanību, nozadzis vienu no tiem, bet pēc tam pametis veikalu, norāda VP.

Valsts policijas likumsargi ieguva videonovērošanas kameru ierakstus gan no veikala, gan pilsētas ielām. Rezultātā likumsargi noskaidroja numurzīmi mašīnai, ar ko iespējamais zaglis kopā ar savu līdzdalībnieku atbraucis uz nozieguma vietu, un tāpat noskaidroja viņu pārvietošanās maršrutu.

Veiksmīgas izmeklēšanas rezultātā VP noskaidroja zādzību izdarījušā vīrieša identitāti, kā arī viņa līdzdalībnieku. Viņi abi ir Rumānijas pilsoņi, kuri Latvijā bija apmetušies kādā viesnīcā.

Nākamajā rītā policisti veica kratīšanu viesnīcā, kur atrada nozagto pulksteni. Turpat tika aizturēts līdzdalībnieks. Viņš dzimis 1985. gadā un iepriekš nav nonācis policijas redzeslokā.

Policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka otrs vīrietis ir aizbēdzis uz ārvalstīm, un šobrīd tiek īstenota starptautiskā sadarbība, lai viņu aizturētu.

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 175. panta ceturtās daļas – par zādzību, ja tā izdarīta lielā apmērā vai ja to izdarījusi organizēta grupa. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku no diviem līdz desmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Aizturētajam vīrietim ir piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums. Pulksteni policisti ir atguvuši un atdevuši veikalam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!