Foto: LETA

Valsts policija sestdien, 25. maijā, sākusi administratīvo lietvedību saistībā ar priekšvēlēšanu aģitācijas noteikumu pārkāpumu, kas noticis Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanu dienā.

Valsts policijas sabiedrisko attiecību speciāliste Simona Grāvīte portālam "Delfi" norādīja, ka sestdien laikā no pulksten 7 līdz 12 policijā sākta administratīvā lietvedība par to, ka Rīgā, Ķengaraga apkārtnē, aiz stāvošu automašīnu vējstikliem novietoti kādas partijas vēlēšanu aģitācijas bukleti.

Savukārt līdz pulksten 15 sākta vēl viena administratīvā lietvedība Dobeles novadā par vēlēšanu aģitāciju plakāta izvietošanu.

Līdz ar to kopumā patlaban saistībā ar vēlēšanu norisi sāktas divas administratīvās lietvedības.

Grāvīte arī norādīja, ka kopumā līdz vēlēšanu dienai jeb 25. maijam Valsts policija Latvijā reģistrējusi astoņus notikumus saistībā ar priekšvēlēšanu aģitācijas iespējamiem pārkāpumiem.

Septiņi no tiem saistīti ar vēlēšanu aģitācijas materiālu izvietošanu, tāpat ir reģistrēta viena konfliktsituācija kādā Rīgas vēlēšanu iecirknī. Konflikts atrisināts notikuma vietā.

Jau ziņots, ka sestdien, 25. maijā, vēlētāji Latvijā aicināti pulcēties vēlēšanu iecirkņos, lai izraudzītos astoņus Eiropas Parlamenta (EP) deputātus, kuri nākamos piecus gadus pārstāvēs Latvijas intereses Eiropas Savienībā (ES).

Lai tiktu ievēlētas EP, Latvijas politiskajām partijām jāiegūst vismaz 5% vēlētāju balsu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!