Rīgas Latgales priekšpilsētas tiesa otrdien piesprieda nosacītu sodu bijušajai Centrālcietuma medmāsai Ritai Priedei, kura apsūdzēta par alkohola nodošanu ieslodzītajiem, informēja tiesā.
Tiesa Priedei piesprieda brīvības atņemšanu uz vienu gadu nosacīti ar pārbaudes laiku uz vienu gadu. Apsūdzētā savu vainu atzina.

Saskaņā ar apsūdzību Priede, būdama Centrālcietuma slimnīcas darbiniece, tika pieķerta, mēģinot nodot ieslodzītajiem divarpus litrus pašdarināta alkohola, deviņas paciņas garšvielu, mobilo telefonu un vēstuli.

Ieslodzījuma vietu pārvaldes (IeVP) preses sekretārs Kārlis Seržants iepriekš aģentūrai LETA pastāstīja, ka Priede pirms dažiem mēnešiem pieņemta darbā Centrālcietuma slimnīcā par medicīnas māsu, nosakot viņai pārbaudes laiku. Iepriekš viņa bija strādājusi savā profesijā Aizkrauklē, no kurienes IeVP saņēmusi ne pārāk labas atsauksmes par šo sievieti.

Priede apsūdzēta pēc Krimināllikuma 309.panta 4.daļas - par korespondences, naudas, pārtikas produktu vai citu priekšmetu vai vielu neatļautu nodošanu personām, kuras ievietotas aizturēto turēšanas, iepriekšējā apcietinājuma vai ieslodzījuma vietās, ja to izdarījis šo iestāžu darbinieks. Par šādu nodarījumu tiesa var piespriest brīvības atņemšanu uz laiku līdz 10 gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!