Rīgas pašvaldības policija reidā Rīgas Centra rajonā par alkohola un tabakas tirdzniecību nepilngadīgajiem sastādījuši trīs administratīvos protokolus. Pašvaldības policijas priekšnieks Māris Liepiņš norādījis, ka tagad pašvaldības policija noteikumus pārkāpušos tirgotājus ir sākusi sodīt, nevis brīdināt, kā tas bija iepriekš.
Liepiņš arī sacījis, ka ar preses starpniecību tirgotāji ir pietiekami informēti par alkohola pārdošanas aizliegumu nepilngadīgajiem, tādēļ "šobrīd ir laiks sākt reāli sodīt visus likuma neievērotājus".

Administratīvais sods par šādu pārkāpumu ir no 100 līdz 200 latiem.

"Pirms kāda laika ar masu saziņas līdzekļu starpniecību atgādinājām tirdzniecības vietu īpašniekiem par administratīvo atbildību, kas paredzēta par alkoholisko dzērienu tirgošanu pusaudžiem.... Biju pārsteigts, uzzinot, ka pārdevēji bez sirdsapziņas pārmetumiem 14 vai 15 gadu veciem pusaudžiem pārdeva tādus alkoholiskos dzērienus kā degvīnu "Rigalia", "Staburaga dzidrais" un citus. Jājautā, vai arī saviem bērniem viņi ļautu iegādāties un pēc tam dzert šos dzērienus?" teicis Liepiņš.

Pašvaldības policijas priekšnieks arī atzinis, ka bieži vien neuzmanīgie pārdevēji aizmirst, ka, pārdodot nepilngadīgajiem degvīnu, tiek apdraudēta ne tikai viņa veselība, bet pat dzīvība. Pēdējā laikā bieži bijuši gadījumi, kad piedzērušies pusaudži neatliekami jāved uz slimnīcu.

Arī turpmāk pašvaldības policijas darbinieki intensīvāk iecerējuši patrulēt Rīgas ielās un gādāt par kārtību, īpaši pievēršoties pusaudžu un alkohola tirgošanas problēmām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!