Trešdien un ceturtdien veiktajās pārbaudēs Pašvaldības policija sodījusi sešu veikalu pārdevējus, kas nepilngadīgajiem bija pārdevuši alkoholiskus dzērienus un cigaretes, portālu "Delfi" informēja Pašvaldības policija.
Likumsargi norāda, ka visos gadījumos pārdevējas nebija pārliecinājušās, ka jaunieši vēl nebija sasnieguši 18 gadu vecumu. Tādējādi pārdevējām tika sastādīti administratīvā pārkāpuma protokoli, kurā paredzētais naudas sods ir robežās no 200 līdz 500 latiem.

Policija atzīmē, ka pārbaudes notikušas līdz ar 1. septembra tuvošanos, kad skolēni atsāks mācības.

Līdzīgas pārbaudes veiktas arī Ventspilī. Tur bijuši divi gadījumi, kad pārdevēji vienā un tajā pašā veikalā pārdevuši alkoholiskus dzērienus nepilngadīgajiem. Otro reizi likumsargiem ierodoties veikalā, kas notika īsi pirms veikala slēgšanas un atkārtoti konstatējot likuma pārkāpumu, policisti aicinājuši veikalā strādājošos noformēt pārkāpumu. Taču veikala darbinieki nav pakļāvušies šim aicinājumam un starp abām izcēlies strīds. Galu galā policisti sastādīja administratīvā pārkāpuma protokolu ne tikai par alkhola pārdošanu nepilngadājiem, bet arī nepakļaušanos policijai.

Jau vēstīts, ka vairāki politiķi izteikušies, ka būtu nepieciešams Zinību dienā liegt nepilngadīgajiem tik brīvu piekļuvi alkohola iegādei kā parasti. Piemēram, Rīgas mērs Jānis Birks (TB/LNNK) aicināja tirgotājus pārdomāt, kā Zinību dienā varētu ierobežot alkohola pārdošanu nepilngadīgajiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!