Foto: Shutterstock
Šonedēļ par 81 litra alus nozagšanu no veikala noliktavas Baltinavā aizturēts iepriekš tiesāts vīrietis, informēja Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes pārstāve Lāsma Kursīte.

Viņa skaidroja, ka Balvu iecirkņa darbinieki pirmdienas rītā saņēma informāciju, ka Baltinavā ir uzlauzta kāda veikala noliktava, un no tās nozagts aptuveni 81 litrs alus. Garnadzis ar lauzni sabojāja piekaramās atslēgas un iekļuva noliktavā.

Tajā pašā dienā aizturēta aizdomās turētā persona - 1974.gadā dzimis vīrietis -, kurš jau iepriekš bija tiesāts par analoģiskiem noziedzīgiem nodarījumiem. Trešdien tiesa aizdomās turētajai personai piemēroja drošības līdzekli apcietinājumu.

Saistībā ar notikumu ir sākts kriminālprocess. Saskaņā ar Krimināllikuma 175.panta 3.daļu par zādzību , ja tā izdarīta, iekļūstot transportlīdzeklī, dzīvoklī vai citā telpā, vai ja tā izdarīta no glabātavas vai ietaises, kas savieno glabātavas, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem, īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!