Foto: LETA

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes likumsargi izmeklēšanā guvuši apstiprinājumu, ka 13. martā notikusi angļu valodas eksāmena mutvārdu daļas izpaušana pirms eksāmena sākuma. Aizdomās par šo noziegumu naktī uz ceturtdienu aizturēta kādas Rīgas skolas pedagoģe, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

Jau ziņots, ka Valsts Izglītības satura centrs (VISC) trešdien, 13. martā, vērsās Valsts policijā, informējot par, iespējams, nelikumīgi izpaustiem 12. klases angļu valodas centralizētā eksāmena uzdevumiem. Par eksāmenu "noplūdi" VISC kļuva zināms pēc tam, kad portāla "Delfi" rīcībā bija nonākušas fotogrāfijas, kurās redzama centralizētā angļu valodas eksāmena mutvārdu daļa.

Reaģējot uz saņemto informāciju, Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes likumsargi nekavējoties sāka iesniegumā norādītās informācijas pārbaudi. Izmeklēšanā likumsargi guvuši informāciju, ka kādas Rīgas skolas pedagoģe pirms eksāmena sākuma ir nofotografējusi eksāmena mutiskās daļas uzdevumus un nosūtījusi tos skolēniem.

Naktī uz ceturtdienu, 14. martu, uz aizdomu pamata par eksāmena nopludināšanu skolotāja aizturēta. Persona savu vainu izdarītajā pārkāpumā atzīst un viņai piemērots aizdomās turētās statuss.

Saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 200. panta 1. daļas - par neizpaužamu ziņu, kas nav valsts noslēpums, izpaušanu, ja to izdarījusi persona, kas nav valsts amatpersona un kas saskaņā ar likumu ir atbildīga par ziņu glabāšanu. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam, īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu.

Uz izmeklēšanas laiku aizdomās turētajai personai piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!