Foto: DELFI
Par ārzemnieku nolaupīšanu Valsts policijas aizturētais "parādu piedziņas kompānijas" "Arvik" galvenais konsultants Jānis Jūrmalnieks darbojies motoklubā "Brīvie vanagi", kura prezidents savulaik bija par narkotiku glabāšanu notiesātais Vilnis Gavars.

Arī sociālās saziņas vietnē "Facebook" ievietotās fotogrāfijas liecina, ka Jūrmalnieks iecienījis motociklus. Kādā fotogrāfijā viņš pozējis ar savu līgavu un vēl četriem vīriem, kuriem uz vestēm rakstīts "Hells Angels Latvia". Viens no šiem vīriem ir spēkavīrs Raivis Vidzis. Presē atrodamās ziņas liecina, ka motociklu kluba "Hells Angels" pārstāvji Eiropā nodarbojušies ar narkotiku tirdzniecību, izspiešanu un citiem noziegumiem.

Kā liecina uzņēmuma "Arvik" mājaslapā atrodamā informācija, Jūrmalnieks ir firmas galvenais konsultants, bet vēl viens ārvalstu uzņēmēju nolaupīšanas lietā iesaistītais ir šī uzņēmuma konsultants Mihails Višņevsks. "Firmas.lv" informācija liecina, ka "Arvik" pieder Viktoram Artamonovam, kurš saskaņā ar "Arvik" mājaslapu ir uzņēmuma direktors. Uzņēmuma apgrozījums pērn bijis 42 975 eiro, bet peļņa 1450 eiro.

Portālā "sudzibas.lv" anonīmi cilvēki veltījuši neglaimojošas atsauksmes par "Arvik". Kāda persona, piemēram, raksta, ka pie tās atbraukuši "pāris džeki", kas sākuši draudēt, taču viņam izdevies draudētājus padzīt. Cits atkal raksta, ka "Arvik" "nestrādā neviens sertificēts jurists, metodes ir primitīvas un bez jebkādas smalkjūtības. "Neiesaku ielaisties, bet gan uzreiz ziņot policijai," mudinājis ieraksta autors.

Kā ziņots, Valsts policija aizdomās par divu ārvalstu uzņēmēju nolaupīšanu aizturējusi septiņas personas, tostarp noziedzīgajā vidē plaši pazīstamas personas ar lielu ietekmi uz Latvijas kriminālajām aprindām, informēja Valsts policijā.

Pagājušajā piektdienā Rīgā pie kādas viesnīcas vairāki vīrieši nolaupīja divus ārvalstu - Zviedrijas un Īrijas - uzņēmējus. Policija tajā pašā dienā vērienīgā aizturēšanas operācijā pārtvēra uzbrucēju automašīnas brīdī, kad nolaupītie uzņēmēji tika transportēti. Visi septiņi uzbrucēji aizturēti, un pie viņiem tika atrasts policista formastērps, bruņu veste, traumatiskais ierocis un viltota policista apliecība.

Noskaidrots, ka noziedzīgās grupas dalībnieki pārģērbušies par policistiem un pie kādas viesnīcas Rīgā imitējuši aizturēšanu - rokudzelžos saslēguši divus ārvalstu uzņēmējus un, izmantojot šaujamieroci, likuši tiem sēsties savās automašīnās.

Izmeklētāju rīcībā esošā informācija liecina, ka nolaupīšanas mērķis, iespējams, bijusi naudas izspiešana, taču precīzs nozieguma motīvs tiks noskaidrots izmeklēšanā.

Aizturētie ir 26-56 gadus veci vīrieši, viņu vidū ir arī noziedzīgajā vidē plaši pazīstamas personas ar lielu ietekmi uz Latvijas kriminālajām aprindām. Daļa no aizturētajiem jau agrāk sodīti par līdzīgiem noziegumiem, pieciem no viņiem tiesa kā drošības līdzekli piemērojusi apcietinājumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!