Foto: Valsts policija
Likumsargi aizturējuši trīs ar organizēto noziedzību saistītus vīriešus par 20. aprīlī notikušo transportlīdzekļa spridzināšanu Rēzeknē, portālu "Delfi" informēja Valsts policijā.

Jau iepriekš ziņots, ka 20. aprīlī ap pulksten 5 Valsts policija saņēmusi informāciju, ka Rēzeknē, Atbrīvošanas alejas māju pagalmā, iespējams, noticis sprādziens. Notikuma vietā konstatēts, ka noticis sprādziens, kurā bojāti pieci transportlīdzekļi, kā arī ar šķembām bojātas dzīvojamās mājas ieejas durvis. Par šo gadījumu tika sākts kriminālprocess un skaidroti notikušā apstākļi.

Izmeklēšanā likumsargi noskaidrojuši, ka noziedzīgs nodarījums paveikts, izmantojot kaujas granātu, kura tika pamesta zem automašīnas. Tāpat izmeklēšanā noskaidrots, ka sprādzienā bojātas vēl divas automašīnas – tātad kopumā bojāti septiņi transportlīdzekļi.

5. maijā Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja amatpersonas sadarbībā ar kolēģiem no Valsts policijas Galvenās Kriminālpolicijas pārvaldes un pretterorisma vienības "Omega" kaujiniekiem aizturējušas iespējamos vainīgos – 1999. gadā, 1984. gadā un 1979. gadā dzimušus vīriešus. Visi aizturētie jau iepriekš nonākuši policijas redzes lokā. Viena no personām iepriekš tiesāta arī par tīšu mantas bojāšanu.

Papildu policija norāda, ka visi trīs vīrieši ir saistīti ar organizēto noziedzību.

Tāpat personu dzīvesvietās veiktas vairākas kratīšanas, kurās likumsargi atraduši šaujamieroci – mašīnpistoli ar klusinātāju un munīciju. Pie vīriešiem atrastas arī, iespējams, narkotiskās vielas. Lai noteiktu vielu precīzu sastāvu un daudzumu, tās nosūtītas ekspertīzes veikšanai.

Pēc Krimināllikuma 185. panta otrās daļas par svešas mantas tīšu iznīcināšanu vai bojāšanu, ja tā izdarīta ar dedzināšanu vai citādā vispārbīstamā veidā vai ja tā izdarīta lielā apmērā, vai ja tās rezultātā vainīgā neuzmanības dēļ iestājusies cilvēka nāve vai izraisītas citas smagas sekas draud kriminālatbildība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!